Reprezentanca Slovenije proti Čehom za uvrstitev na svetovno prvenstvo

Da je prvenstvo znova prekinjeno je “kriva” kvalifikacijska tekma reprezentance, ki se bo skušala preko Čehov uvrstiti na svetovno prvenstvo. Svoj doprinos bo težki nalogi dal tudi naš soigralec in državni reprezentant Rok Grželj.

Prva tekma bo v Velenju in sicer v ponedeljek s pričetkom ob 18.30 uri. Nekoliko presenetljivo a vendarle hvale vredno je dejstvo, da bo tekmo prenašala tudi nacionalna televizija na svojem drugem programu.

Povratna tekma bo 14 dni kasneje na Češkem. Takrat bomo tudi izvedeli kdo se bo veselil. Čehi so nedvomno favoriti tega dvoboja, saj že vrsto let sodijo v sam vrh ali pa tik pod njaga v evropskem futsalu. Ne tako daleč nazaj so bili tudi tretji na evropskem prvenstvu na Madžarskem.

Kljub vsem tem dejstvom naši niso popolnoma brez možnosti. Vedeti je treba, da so Čehi kar nekoliko razočarali na zadnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, kjer se niso uspeli prebiti niti iz predtekmovanja.  To kaže, da jih s pravilnim pristopom lahko premaga tudi naša reprezentanca.

Organizatorji vabijo navijače v Velenjsko Rdečo dvorano in obljubljajo peklensko vzdušje. Ostali pa si kot že rečeno, lahko tekmo pogledate in držite pesti za našo reprezentanco na TV Slovenija 2.