Rutinirano do nove zmage

Tudi gostovanje v Dobrepolju je Bronxom navrglo nove tri točke. Zaslužena zmaga je plod resnega pristopa celotne ekipe, ki tekmeca ni podcenila kljub veliki razliki na lestvici. Upanje domačinov, da bi lahko prav Bronxi bili tista ekipa proti kateri bi zabeležili prvo prvenstveno zmago se je razbilo kot milni mehurček že v uvodu tekme. Rumeni so namreč v tekmo vstopili agresivno z globokim pokrivanjem domačih igralcev kateri so s težavo prehajali na nasprotno polovico.

Že v četrti minuti srečanja so imeli Bronxi dve izjemni priložnosti. Strel Cupina je vratar Babnik uspel obraniti, udarec z glavo Staniča pa je končal mimo vrat. Le minuto kasneje so Bronxi povedli. Napako domačega vratarja je v zadetek spremenil spretni Stanič. V naslednjem napadu so Bronxi svoje vodstvo podvojili. Zajc je iz avta podal proti Klincu na drugi vratnici. Ivanjko je skušal rešiti kar se rešiti da, vendar se mu požrtvovalnost ni obrestovala, saj je kar sam potisnil žogo v mrežo. Sledila je vratnica Klinca po strelu z glavo in dve izjemni obrambi Babnika, kateri je uspel ukrotiti strela Staniča in Stanišiča, ko sta slednja bila sama pred njim. V prvem polčasu smo zabeležili malo domačih obetavnih akcij tako, da naš vratar Mordej ni imel težjih intervencij.

Zato pa se je Mordej zelo izkazal v prvi minuti nadaljevanja, ko je obranil izjemno priložnost Andolška, kar je naši ekipi dalo še dodatnega poleta. Nato sta na sceno stopila Nika; Zajc in Klinc. V prvo je po podaji Zajca Luka Đorđevič, ki je zamenjal Babnika v drugem polčasu, Klincu strel obranil v drugo pa je po kombinaciji istih igralcev le kapituliral. Zadetek Klinca za 0-3 je že nakazal, da bodo domači težko dosegli kaj več od poraza. Takoj po zadetku se je Klincu prikazala še ena priložnost, vendar je njegov strel iz bližine končal čez domača vrata. V protinapadu so zapretili tudi domačini, ki so se znašli kar trije pred Domnom Maroltom, ki je zamenjal Mordeja, vendar ga niso uspeli ugnati. Po gneči pred gostujočimi vrati pa je pravi eurogol dosegel Peroša, kateri je iz svojega šestmetrskega prostora lobal nemočnega Đorđeviča za 0-4. Visoko vodstvo je za trenutek uspavalo našo ekipo, kar so domači izkoristili in zadeli preko Žnidaršiča. Domače veselje pa ni dolgo trajalo. Že v naslednjem napadu je Zajc potegnil po desni strani mimo svojega čuvaja in neobranjljivo zadel v levi kot domačega gola. V zaključku tekme, ki je bila že odločena sta se obe ekipi odprli tako, da smo videli kar nekaj priložnosti na obeh straneh. Domači so si priigrali vsaj tri lepe priložnosti, vendar se Marolt ni pustil več ugnati. Na drugi strani je bilo priložnosti rumenih še več. Sami pred Đorđevičem so se znašli Klinc, Đurič, Stanič in Stanišič katerim je domači vratar strele obranil, enkrat pa ga je rešila vratnica. V zadnji minuti pa so Bronxi le zadeli še v šesto. Zajc je podal žogo do Staniča ta pa mu jo je lepo vrnil tako, da izkušenemu strelcu ni bilo težko zabiti v prazna vrata.

Tako se je za Bronxe zelo pomembna tekma iztekla po pričakovanjih z novo gostujočo zmago. 25 osvojenih točk pred zadnjim krogom in trenutno četrto mesto je izjemen uspeh naše mlade ekipe katera iz tekme v tekmo kljub osiromašenem kadru kaže izjemne predstave. Vedeti je treba, da v ekipi že nekaj časa ni izkušenega  Lazareviča, kapetan Kolar je tudi na seznamu poškodovanih. Žal se mu je na tekmi v Dobrepolju pridružil še Žiga Mrak Kneževič, kar pomeni, da bo tudi na tekmi z evropskim Dobovcem priložnost dobil še kdo izmed igralcev mladinske ekipe.

Naj omenimo, da je na tekmi v Dobrepolju naš Nik Zajc postal rekorder kluba po odigranih tekmah v zadnjih 10 letih odkar NZS vodi evidenco.  S 141 nastopi v rumeno modrem dresu je prehitel nekdanjega soigralca in sedaj trenerja Marka Hrvatina.

Fotogalerija

Statistika tekme

Posnetek tekme

Foto: Futsal.si