S preobratom v drugem polčasu Litija do zmage

Iz Litije smo lahko tudi v direktnem prenosu spremljali dvoboj domačih z Bronxi, ki se je končal z zmago mnogokratnih državnih prvakov. Samo srečanje ni prineslo kakšnih kakovostnih presežkov, ne gre pa igralcem obeh ekip očitati volje, želje in borbenosti, kar je prineslo tudi precej napak. Ravno slednje so poleg brazilskega dvojca Allex – Mota pokopale rumeno modre. Še posebej je Bronxom težave povzročal robustni Allex za katerega niso mogli najti prave rešitve.

V prvem polčasu ni bilo veliko priložnosti, prva prava pa se je ponudila Nejcu Vrhovcu, čigar strel je zadel vratnico. Bolj, ko je čas tekel bolje so na igrišču izgledali tudi Bronxi, ki so nekaj krat zapretili, prav v izdihljajih polčasa pa tudi zadeli za vodstvo. Strelec je bil Bojkič potem, ko si je lepo izmenjal podaji s kapetanom Zajcom.

Drugi polčas je bil bolj dinamičen zato smo lahko videli tako več priložnosti kot tudi zadetkov. Prva res izjemna akcija za povišanje vodstva je pripadla Bronxom. Nikola Ećimović je lepo izigral obrambo Litije in podal Stanišiču, ki se je znašel sam pred vratarjem Berzelakom vendar nekoliko premočno žogo ni uspel preusmeriti v mrežo; slednja je zadela le vratnico. Dva zadetka razlike bi najbrž tekmo naredila drugačno kot je kasneje bila. Zato pa je v 28 minuti svojo priložnost v zadetek spremenil Allex. Gostujoča obramba je za trenutek zaspala in Brazilec se je znašel popolnoma sam v šest meterskem prostoru ter rutinirano zaključil za izenačenje. V 32 minuti smo spremljali zelo podobno akcijo. Zopet so Bronxi pozabili igralca za svojim hrbtom. Tokrat je to bil Mota, ki je zadel za vodstvo domačih. Tudi tretji domači zadetek je zelo spominjal na prva dva. Allex znova sam pred vrati in gol za domače. Sledila je igra z vratarjem s strani Bronxov, ki pa ni prinesla večjih nevarnosti za domača vrata. Tvegano igro naše ekipe bi domači v zadnjih minutah lahko izkoristili še za izdatnejšo zmago. Videli smo namreč nekaj zrelih priložnosti in dve vratnici, ne pa tudi zadetkov.

Za Bronxe sledi teden dni premora, ki ga bomo izkoristili za dodaten dvig trenutne forme ekipe, saj nas v nadaljevanju čakajo pomembne tekme na katerih bo potrebno začeti tudi nabirati točke za mirnejše nadaljevanje prvenstva.