S šestimi zadetki Nika Zajca do visoke zmage

Izjemno razpoloženi prvi strelec lige je s šestimi zadetki v mrežo Ivančne Gorice odločilno pripomogel, da so Bronxi dosegli zelo pomembno zmago.

Naloga je opravljena po pričakovanjih. Tekmo sezone, kot smo jo poimenovali, so Bronxi zmagali in zdaj si vsi lahko nekoliko oddahnemo in usmerimo misli in energijo na čim višjo uvrstitev in posledično boljše izhodišče pred končnico za prvaka in finalom pokala.

Zahtevnost tekme je terjala svoj davek v prvem polčasu, saj rumeni nikakor niso uspeli premagati razpoloženega domačega vratarja. Priložnosti so se vrstile ena za drugo a zadetka ni bilo. Da bi bilo vse skupaj še slabše so domači v 8 minuti celo povedli. Ko je Zajc v 14 minuti izzid izenačil smo že mislili, da bo tekma končno ubrala pravo smer, vendar smo se zmotili. Še v isti minuti so domači znova povedli in tako dobili prvi polčas.

Med polčasom je bilo v gostujoči garderobi pestro kot že dolgo ne. Kot kaže pa je nekaj povišanih tonov zaleglo, saj so Bronxi v drugem delu zaigrali kot prerojeni. V 23 minuti je Zajc dosegel kar dva zadetka in popeljal Škofijote v vodstvo. Sledila sta zadetka Bojkiča in avtogol domačega igralca Ružiča. Za zaključek pa še ena serija Nika Zajca in nova tri zadetka (skupno kar 6) ter potrditev prepotrebne zmage. Tretji domači zadetek v izdihljajih tekme ni mogel ničesar več spremeniti.

S to zmago so se Bronxi rešili velikega bremena, zato v bodoče lahko pričakujemo le boljše igre. Sledijo tedni trdega dela in priprav na finale pokala in play off prvenstva. Oba vrhunca sezone namreč želimo dočakati maksimalno pripravljeni in konkurenčni našim nasprotnikom.