Še drugi državni naslov na Škofijah

Po najmlajših U13 je državni naslov osvojila tudi Bronxova selekcija U17. Drugi naslov prvakov v dobrem mesecu dni je krona sezone 2018/2019 in poplačilo truda vloženega v delo z mladimi na Škofijah. FC Bronx Škofije je edini klub v državi, ki je v sezono štartal z vsemi petimi selekcijami. Edinemu je uspelo z vsemi petimi selekcijami priti v končnico za prvaka in na koncu; Bronxi so edini v tej sezoni osvojili dva naslova slovenskih prvakov.

Po veliki zmagi proti takrat še vodilnem Siliku z 8:1 kljub dejstvu, da so imeli Vrhničani v dobrem zaostalo tekmo z Meteorplastom na Škofijah niti trenutek ni bilo dvoma, da bo naslov prvaka pristal v rokah rumeno modrih. Nekateri so se čudili takemu optimizmu, vendar se je ta na koncu izkazal za popolnoma opravičenega. Siliko je padel na odločilni tekmi v Slovenskih Goricah in ko je enkrat usoda tekmovanja prišla v roke Bronxov ni bilo dvoma, da take priložnosti fantje in strokovni štab ne bodo izpustili iz rok.

Klub temu, da mnogi niso vedeli za rezultat tekme v Slovenskih Goricah, se je v dvorani Burja zbralo preko 350 navijačev (kaj bi šele bilo, če bi se igralo po pokalnem sistemu kot prejšnja leta). V sijajnem vzdušju so Bronxi začeli nekoliko zadržano, vendar je prvi zadetek v mreži gostov sprostil domačo ekipo in do konca tekme ni bilo niti kančka dvoma, da se bo znova slavilo na Škofijah. Čestitke gredo tudi gostom za dobro in fer igro. V določenih trenutkih tekme so tudi sami imeli lepe priložnosti, vendar tokrat vratar Vid Omčikus ni dovolil nobenega presenečenja.

Po končani tekmi je sledilo veliko slavje in podelitev pokalov in medalj. Poleg ekipe FC Bronx U17, ki je prejela pokal za 1 mesto sta pokala za najboljša strelca svojih lig prejela tudi Tilen Cupin in Nik Zajc. Slavje se je nato nadaljevalo pozno v noč kot se tudi spodobi in je na Škofijah že običaj. Čestitamo vsem.