Še en vikend s popolnim izkupičkom

Že drugič zapored so naše mlajše selekcije zabeležile 100% izkupiček. 3 tekme 3 zmage, novih 9 točk z gol razliko 24:4. Pa, da ne bi kdo mislil, da je šlo za tekme kar tako. Dva derbija prvouvrščenih in primorski derbi z najbližjim tekmecem zagotovo niso lahke tekme.

Začelo se je v soboto, ko sta se na Škofijah udarili neporaženi in obenem vodeči ekipi 1 kadetske futsal lige. Po zanimivi in dinamični tekmi so Bronxi dobesedno deklasirali Extrem iz Ribnice. Po trije zadetki v vsakem polčasu so zadostovali za visoko zmago 6:0. Bronxi so ostali sami na prvem mestu lestvice in se v soboto odpravljajo na nov derbi. V Vrhniki bodo gostovali pri sedaj tretjeuvrščenem Siliku.

Po pričakovanjih najtežje tekma se je v ŠD Burja odvila v nedeljo zgodaj popoldan. V ligi U15 so mladi Bronxi kot četrtouvrščeni dočakali vodilno moštvo lige Oplast iz Kobarida. Igralci iz posočja so prišli na obalo na krilih visoke zmage proti ekipi Litije, ki je obenem edina do sedaj porazila naše fante. Na igrišču pa je bila slika popolnoma drugačna. Naši fantje so imeli pobudo skozi celotno srečanje. Ustvarili so si celo kopico priložnosti. Tri od teh so tudi uspešno realizirali. Gostje so zadeli le dva krat in Bronxi so se lahko veselili prestižne zmage 3:2. Naša ekipa se je s to zmago povzpela na drugo mesto na lestvici in se v nedeljo odpravlja v Sodražico k prvouvrščenem Extremu.

Da je bil nedeljski popoldan res enkraten so poskrbeli naši mladinci. Po dveh letih premora smo bili znova priča primorskem derbiju z nam najbližjim tekmecem. Ekipa Kixa iz Ajdovščine je bila vedno zahteven tekmec in kot taka se je izkazala tudi v prvem polčasu nedeljske tekme. Kljub izraziti premoči domačih je bil namreč rezultat polčasa le 2:1. V drugem delu igre pa smo lahko spremljali sinfonijo v rumenem. Bronxi so se razigrali in tekmecem nasuli še 13 zadetkov za končni izzid 15:2. S to zmago so naši fantje prišli celo na drugo mesto na lestvici, katerega bodo v nedeljo branili proti tretje uvrščenem Stripyju v Škofji Loki.