Še ena sedmica v domači mreži

Niz porazov obalne ekipe se je nadaljeval tudi v petek v dvorani na Škofijah. Tokrat so vse tri točke odnesli Mariborčani in tako povečali prednost pred Škofijoti.

Kot smo že vajeni se je zalomilo že v uvodnih minutah. Bronxi so po nepotrebnem izgubili žogo, ki so jo imeli v svoji posesti in gostje so z veseljem sprejeli darilo in povedli. Sledilo je obdobje dobrih desetih minut igre, ko bi lahko domači izenačili in tudi povedli a je vse domače priložnosti suvereno nevtraliziral razpoloženi vratar gostov Ortar. Dvakrat pa je veselje domačim preprečila vratnica.

Gostje niso imeli težav z realizacijo, saj je bila ta blizu 100 %. Obe priložnosti, ki sta se jim ponudili v času pritiska Bronxov so izkoristili in odšli na odmor s tremi zadetki prednosti.

V drugem delu so svojo prednost še povišali. Takrat pa so se končno tudi Bronxi prebudili. Najbrž je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da se je nepremagljivi Ortar preselil na klop. Tako, da na koncu le ni izpadlo tako katastrofalno kot je kazalo.

Domača ekipa naivno izgublja točke proti nasprotnikom, ki v bistvu niso dosti boljši od naših igralcev. Res je, da je smola v klubu letos neverjetna in, da je iz tedna v teden več igralcev na seznamu poškodovanih toda res je tudi, da občasno izpademo preveč naivni in točke nasprotnikom dobesedno ponujamo, da jih vzamejo.

Čakati le na tekme z direktnimi konkurenti za izpad vsekakor ni optimalna rešitev, saj sta obe v gosteh. Forma naše ekipe pa sploh ni taka, da bi zagotavljala upanje na zmago v Laščah ali Benediktu. Zato se bo potrebno čim prej zbuditi in iskati točke na vsaki posamezni tekmi ne glede na to kdo je na drugi strani igrišča.