Še šestič letos zmaga za Dobovec

Še je v spominu letošnja pomlad, ko sta se Bronx in Dobovec srečevala na igrišču praktično vsak teden. V zelo kratkem času je bilo odigranih kar pet prvenstvenih in pokalnih tekem in na vseh petih se je veselil Dobovec. Sinoči je bila odigrana še šesta tekma istih nasprotnikov v tem koledarskem letu in tudi na šestem medsebojnem srečanju ni prišlo do presenečenja. Znova so tri točke odšle v Dobovec.

Glede na razliko v kakovosti to ni nikakršno presenečenje kakor tudi ne tragedija za Bronxe, čigar pomembne tekme šele prihajajo. So pa rumeno modri pokazali odličnih 14 minut igre v prvem polčasu, ko sploh ni bilo opaziti kakovostne razlike med ekipama. Nasprotno so v tem obdobju igre Bronxi dominirali in imeli kar nekaj priložnosti za vodstvo, vendar je goste reševal izvrstni Puškar. Prelomno je bilo obdobje med 7 in 9 minuto, ko so domači zavoljo izključitve Duščaka imeli igralca več na igrišču, vendar kljub temu niso uspeli premagati fenomenalnega Puškarja. To je dalo dodatno samozavest gostom, ki so začeli igrati bolj konkretno in v 15 minuti izkoristili vrzel v domačih vrstah ter preko Matoševiča povedli. V naslednjih dveh minutah pa srečanje že odločili v svojo korist. Še vedno v 15 minuti je namreč zadel še Čeh nato pa le minuto kasneje še Perič, ki je postavil rezultat polčasa.

Začetek drugega polčasa je prinesel novo upanje domači ekipi. Nik Zajc je namreč znižal izzid po uspešno izvedenem penalu, dosojenem zaradi prekrška Matoševiča nad Cupinom. Toda le nekaj minut kasneje so gostje znova postavili zadeve na svoje mesto in z zadetkom Novaka pobegnili na varne tri zadetke razlike. Do konca srečanja smo spremljali zanesljivo igro Dobovca kateri Bronxom ni dovolil, da bi se znova približali. Gostje so si v tem obdobju ustvarili tudi nekaj zrelih priložnosti katerih večino je ukrotil Alen Mordej, tri krat pa je njegovo mrežo reševala tudi vratnica. V izdihljajih tekme je padel še peti zadetek v domačo mrežo. Še enkrat več je bil iz 10 metrov zanesljiv Žiga Čeh.

Srečanje kjer je bil zmagovalec skoraj, da znan pred tekmo se je tako končalo brez presenečenja. Dobovec je dokazal, da je tudi v tej sezoni prvi favorit za naslov državnega prvaka. Bronxi pa lahko gradijo upe na odličnem uvodu v tekmo katerega bo potrebno proti sebi enakovrednim ekipam podaljšati ne vseh 40 minut.

Žal se je na tekmi znova huje poškodoval domači mladi up Žiga Mrak Kneževič kateremu želimo čim hitrejše okrevanje.

Po tekmi sta se obe ekipi zbrali na skupni večerji in kozarcu pijače za kar sta poskrbela pokrovitelja tekme Longi bar in Colorprint. Hvala.

Čez teden dni sledi nova težka preiskušnja. Rumeno modri namreč gostujejo pri Litiji.