Sedmica v mreži Štajercev

Bronxi so v petek izpolnili vse zastavljene načrte. Konkurenta za obstanek v ligi so odpihnili z visoko razliko, se oddaljili od zadnjih treh uvrščenih in se močno približali vodilni skupini.

Težave gostujoče ekipe so se najbrža začele še pred prihodom na Škofije. Nekaterim manjkajočim igralcem se je na Škofijah priključil še prvi vratar, kateri ni imel pravice nastopa zaradi pretečenega zdravniškega pregleda. Gostujoči vratarji so bili v središču pozornosti tudi v nadaljevanju srečanja, saj sta bila kar dva izključena zaradi posredovanja z roko izven kazenskega prostora.

Bronxi se niso ozirali na težave gostov. Z umirjeno igro so igralce Benedikta onemogočili, da bi si ustvarjali obetavne priložnosti, sami pa so pridno polnili njihovo mrežo. Že do polčasa so domači vodili s štirimi zadetki razlike.

V drugem delu so gostje poiskusili z igro vratarja v polju vendar si kljub temu niso priigrali kakšnih omembe vrednih priložnosti. Nasprotno, le sreči in nespretnosti domačih igralcev se lahko zahvalijo, da poleg treh niso prejeli še več zadetkov.

V domači ekipi so priložnost za igro dobili prav vsi igralci, ki so bili v zapisniku tekme. Tokrat je to bilo mogoče, saj nasprotnik ni mogel storiti ničesar nevarnega. Sledijo pa tekme kjer bo potrebno pokazati precej več kot na tej tekmi. Če bodo želeli Bronxi še vztrajati pod vrhom lestvice bo potrebno premagati tudi kakšnega direktnega konkurenta. Še lepše bi bilo to storiti na gostujočem parketu.