Selektorjev seznam; domače prvenstvo brez udeležbe Bronxov

V petek je selektor slovenske futsal reprezentance javnosti predstavil seznam igralcev za evropsko prvenstvo. Presenečenj pričakovano ni bilo. Žal bo domače prvenstvo minilo brez udeležbe igralcev iz našega kluba.

Petkova novinarska konferenca v Ljubljani je med drugim postregla tudi s selektorjevim razkritjem igralcev, ki bodo našo državo zastopali na bližajočem se evropskem prvenstvu v areni Stožice. Vsak, ki vsaj malo spremlja dogajanje je vedel, da bodo udeleženci prvenstva igralci, ki se nahajajo na pripravah, saj bi bilo iluzorno pričakovati, da bi priložnost dobil kdo drugi. Tako sama predstavitev ni postregla z nobenim presenečenjem.

V našem klubu smo ravno tako že nekaj časa vedeli, da nihče izmed naših igralcev vključno s kapetanom Nikom Zajcem in donedavnim standardnim vratarjem državne reprezentance Alenom Mordejem žal ne bo del reprezentance, ki bo nastopila na domačem evropskem prvenstvu. Ne nameravamo oporekati selektorjevi izbiri saj ne dvomimo, da se je odločil tako kot se mu ta trenutek zdi najbolje za našo reprezentanco. Vseeno smo pa upali, da kot ekipa, ki zadnja leta konstantno kroji vrh slovenskega futsala premoremo igralce, ki bi lahko bili del tega velikega dogodka.

Nenazadnje se kakovost naših igralcev zrcali tudi v dejstvu, da so mnogi izmed njih že od prvega dne prestopnega roka tarča prestopnih želja tako slovenskih kot tudi klubov iz tujine. O tej pereči problematiki bomo še poročali v naslednjih dneh.

Ne glede na dejstvo, da ne bomo imeli svojih predstavnikov na igrišču bo podpora navijačev iz naših krajev množična, saj so si številni člani kluba in ostali ljubitelji futsala zagotovili vstopnice za obe tekmi v predtekmovanju. Da pa upamo, na uvrstitev reprezentance tudi v izločilne boje priča tudi dejstvo, da so si mnogi med njimi že nabavili tudi vstopnice vse do finala.

Več o izboru selektorja Dobovičnika si lahko preberete na tej povezavi