Severni primorci odnesli oba pokala na finalu na Škofijah

Prvi je bil na vrsti članski finale. Najprej je bolje kazalo Ajdovcem katere so po pričakovanjih v večini predstavljali igralci prvoligaša Kix-a. V drugem polčasu je Macoka najprej izenačila in nato tudi povedla. Ker so nato zapravili še nekaj zrelih priložnosti so jih Ajdovci kaznovali z izenačenjem in nato še z boljšim izvajanjem kazenskih strelov. Tako so prvič osvojili pokal zmagovalca primorskih futsal lig, čeprav se jim je Macoka kot tretjeligaš zelo dobro upirala in ne bi bilo nezasluženo tudi, če bi se končalo drugače.

Tudi pri veteranih smo spremljali podobno tekmo. Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti za zmago v rednem delu vendar jih nista izkoristili. Zato smo tudi po tem srečanju spremljali strele s šestih metrov. Predvsem po zaslugi razpoloženega vratarja so igralci ekipe Slowash ugnali koprski Black & White in tako odnesli na sever tudi drugi pokal.

Zaključek srečanja je sledil na terasi, kjer so organizatorji pripravili nekaj dobrot z roštilja. Naslednje leto se finale znova seli na severni del primorske.