Sevnica je padla. Bronxi bodo tudi naslednjo sezono tekmovali v 1. ligi

Pomembnost srečanja je nedvomno vplivala na domače igralce, kateri so cel prvi polčas odigrali v krču. Za nameček so se Sevničani zaprli na svoji polovici igrišča in zelo nevarno pretili iz proti napadov.
Da bi bila smola še večja so gostje celo povedli. Po akciji iz kota je v 11 minuti zadel Pešec. Domači so se trudili, da bi rezultat poravnali a tako kot proti Ptuju pri tem niso bili uspešni. Ko smo že mislili, da se bo polčas končal z vodstvom gostov je odbito žogo v gostujočo mrežo nekako le potisnil Brozina.
Izenačenje je dalo domačim novih moči in že v drugi minuti nadaljevanja je Suhopoljac z zvitim strelom premagal sicer solidnega Gorenca. Od tega trenutka dalje je domača igra stekla in gledalci so lahko uživali do zaključka srečanja. Gostje so se morali odpreti kar je dalo domačim igralcem več prostora za igro in ti so to s pridom izkoristili. Kmalu je Brozina z lepim zadetkom iz obrata vodstvo Bronxov povišal, Mihelič pa odločil zmagovalca z zadetkom iz poti napada. Čeprav so tudi gostje še enkrat zadeli to ni več moglo vplivati na dejstvo, da bodo tokrat tri točke ostale na Škofijah. Za nameček je za domače zadel še Ramič in veselje se je lahko začelo.
Za veselo vzdušje je s svojo harmoniko že na tribuni poskrbel soigralec Jani Tedeško, kateri je nato pozitivno energijo prenesel v domačo slačilnico in na teraso dvoranskega lokala. Kljub porazu so se veselici pridružili tudi gostujoči igralci kateri so z igro na Škofijah dokazali, da si zaslužijo nadaljnje sodelovanje v 1 ligi.
Bronxi so z zmago sami poskrbeli za prijetne praznike in verjamemo, da bodo sedaj, ko so razbremenjeni rezultatskega imperativa privoščili svojim zvestim navijačem zmago in lepo igro na zadnjem domačem srečanju proti Nazarjam.