Sevničani vzeli ponujeno

Prva tekma po reprezentančnem premoru se je za Bronxe končala porazno. Na domačem terenu, pred svojimi gledalci so gostom dovolili, da so domov odnesli vse tri točke, ne da bi se pošteno spotili.

Neverjetne individualne napake nekaterih domačih igralcev so gostom odpirale prostor, da so neovirano ogrožali domača vrata. Začelo se je že v dvajseti sekundi igre, ko je domači igralec dobesedno podal žogo gostujočem napadalcu v noge in le ta je ob sodelovanju še enega soigralca matiral nemočnega Kocjana.

Takih potez smo v nadaljevanju videli še nekaj in še sreča je, da so gostje v prvem polčasu zadeli le tri krat. Nekatere obetavne akcije domačih igralcev so bile vse preveč slabo odigrane, da bi lahko rezultirale z zadetkom. V prvem polčasu smo videli še poškodbo gostujočega igralca zaradi katere je bila tekma nekaj časa prekinjena, nesrečni igralec Sevnice pa prepeljan v Izolsko bolnišnico.

V drugem delu smo spremljali nekoliko boljšo igro domače ekipe katera je pokazala, da bi se ob drugačnem pristopu z lahkoto lahko kosali s Seničani. Zanji žarek upanja na preobrat je zasvetil v 34 minuti, ko je mladi Mesarec s svojim prvim prvoligaškim zadetkom približal Bronxe na dva zadetka razlike. Toda kaj, ko so še v isti minuti domači igralci podarili še eno v nizu žog in prejeli zadetek.

Obupni poiskusi z vratarjem v polju domačim niso prinesli veselja, saj so nasprotno gostje še dva krat izkoristili njihova darila in zasluženo odnesli točke v Sevnico.

Nadaljevanje prvenstva je tabor Škofijotov prinesel veliko skrbi. Medtem, ko sta v ekipi gostov izkušena Mehič in Kurtič bila motor ekipe in pravi zgled ostalim mladim soigralcem, so pri Bronxih ravno tisti, ki bi morali prevzeti odgovornost na svoja pleča pokazali najmanj. Očitno se v ekipi zelo pozna odsotnost Grželja in Radiškoviča katera sta veliko krat s svojo kakovostjo zakrila napake ostalega dela ekipe.

Takoimenovani nosilci ekipe se bodo morali močno zamisliti nad pokazanim v petek in v bodoče prikazati popolnoma drugačen pristop tako na treningih kot na tekmah v kolikor mislijo rumeni dres Bronxov nositi še v bodoče.

Da ne bi bilo vse tako slabo je poskrbela peterica mladincev katera je debitirala v članski ekipi Bronxov. Tisti, ki so dobili priložnost za igro so svoje minute izkoristili zelo korektno in pokazali, da tako na njih, ki so se predstavili v petek kot tudi na ostale, ki bodo dobili priložnost na naslednjih tekmah vodstvo kluba upravičeno računa.