Sijajna zmaga in dva častna poraza mladih

Predzadnji tekmovalni konec tedna je znova prinesel obilico dogajanja v vrstah Bronxov. Vse tri prvenstvene tekme so bile odigrane na gostujočih igriščih. Kot smo že vajeni so se naši fantje znova zelo izkazali.

Najpomembnejša tekma je bil zagotovo sobotni derbi prvenstva v starostni kategoriji U17 na Vrhniki. Drugouvrščeni Bronxi so namreč gostovali pri do takrat vodilni ekipi Siliko Vrhnika. Že pred tekmo so se v naši ekipi spopadli z neverjetnimi težavami. Če smo vedeli, da bo Davor Stanišič nastopil poškodovan si nismo niti sanjali, da s tem ne bo konec naših težav. Timoteja Ivančiča je v posteljo položila angina, Žiga Mrak Kneževič pa je doživel prometno nesrečo na poti na petkov trening. Kljub vsemu je sobotni derbi bil res derbi le približno 15 sekund. V svojem prvem napadu so namreč domačini presenetili rumeno modre in dosegli zadetek za vodstvo. Od tega trenutka naprej je na igrišču obstajala le ena ekipa; Bronx Škofije. Nesmiselno je naštevati vse dogodke na tekmi. Premoč rumeno modrih je bila tako očitna, da bi naključni obiskovalec tekme težko verjel, da gre za derbi prvenstva. Bronxi so na krilih svojih glasnih navijačev domačinom odčitali pravo lekcijo iz futsal igre in dokazali, da ne glede na končni izplen in osvojeno mesto igrajo najboljši in najlepši futsal v Sloveniji. Premagati nasprotnika na derbiju v njegovi dvorani s sedmimi zadetki razlike najbrž ne potrebuje dodatnega komentarja. Pokal in medalje so s tem zagotovljeni kakor tudi velika fešta v soboto na Škofijah.

Selekcija U19, ki je v sredo presenetljivo premagala Stripy in s tem naredila veliko uslugo Litiji in predvsem Vrhniki, saj so s tem porazom Škofjeločani izpadli iz boja za državnega prvaka je gostovala ravno pri Litiji. Tudi v Litijo je odpotovala zdesetkana zasedba saj so v njej iz kadetske ekipe bili le vratar Omčikus in igralca Stanič in Jamšek. Kljub temu se je 7 prisotnih Bronxov junaško upiralo domači ekipi in jo do zadnjega piska sirene držala v negotovosti. Končni izzid 2:1 je bil dosežen že v prvem polčasu. Bronxi pa so imeli še priložnosti, da bi domačim zagrenili življenje.

Selekcija U15 se je odpravila v Sodražico k vodilnem Extremu. Presenetljiva zmaga Oplasta nad Tomažem je pomenila, da tretje mesto ni več dosegljivo zato so priložnost za igro dobili igralci, ki te možnosti med sezono nimajo veliko. To je obenem pomenilo, da so domači imeli precej olajšano pot do potrditve naslova državnega prvaka. Naši fantje so se odlično upirali domačim vendar jim je tokrat sreča dejansko obrnila hrbet. Kaj reči drugega, ko tekmo izgubiš s 7:0 a obenem tudi sam sedemkrat zadaneš vratnico. Nič hudega. Dobra izkušnja za bodočnost za naše igralce. Sledi še zadnja tekma v naši dvorani z ekipo Tomaža na kateri bomo skušali ohraniti nedotakljivost domačega igrišča na katerem v celi sezoni nismo izgubili niti ene tekme.