Skozi prijateljske tekme do forme za prvenstvo

Po delu priprav, ki je bil namenjen nabiranju moči so Bronxi začeli piliti svojo formo skozi vrsto prijateljskih tekem. Najprej je bil na vrsti 14 po vrsti turnir primorskih prvoligašev. Čeprav z zelo okrnjeno ekipo so Bronxi v burnih končnicah uspeli streti odpor Bistričanov in Puntarjev.

Vmes se je ekipa počasi dopolnjevala. Šmon in Kapun sta se odločila ostati v stari družbi. Iz propadlega velikonogometnega Gažona je vratarske vrste okrepil Gregor Okretič. Iz istega okolja se je v klub vrnil tudi Jernej Peroša. Naposled je tudi Slaven Radiškovič sprejel odločitev, da igranje nadaljuje v klubu, kjer je dosegel največje uspehe.

V tem tednu sta sledili še dve prijateljski tekmi. Najprej so se Bronxi odpravili v Ilirsko Bistrico in v tamkajšnji dvorani premagali močno okrepljeno domačo vrsto, katera bi se znala boriti za vrh drugoligaškega tekmovanja. Rezultat je bil pet proti dve za Bronxe.

V petek je na Škofijah gostoval stari znanec Kix iz Ajdovščine. Zelo zagrizeni in vedno neugodni gostje so bili pravi test za domače igralce. Čeprav so gostje povedli so Bronxi do konca srečanja, ki je trajalo tri krat 20 minut, rezultat obrnili v svoj prid in dosegli še nekoliko bolj prepričljivo zmago kot dva dni prej v Ilirski Bistrici.

Teden, ki prihaja prinaša prvo uradno preiskušnjo. V podčetrtku se bodo rumeno modri spopadli z državnim prvakom Litijo za super pokalno lovoriko. Temu bodo tudi namenjene aktivnosti na treningih, ki sledijo.