Skupaj do zgodovinskega uspeha

Zgodovinski uspeh Bronxov še vedno odmeva na slovenski obali. Čestitke za zaslužen uspeh prihajajo z vseh strani kar dokazuje, da je ogromno ljubiteljev športa spremljalo pot naše ekipe do pokalnega zmagoslavja.

Naši igralci so tako obiskovalcem v dvorani v Podčetrtku kakor tudi številnim gledalcem televizijskih prenosov uprizorili spektakularne predstave. Ne glede na rezultat so težili k zmagi kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. Redko viden zaključek polfinalne tekme in neverjeten preobrat na finalni tekmi nista pustila ravnodušnega nikogar, ki je te dogodke spremljal. To pa je obenem bila tudi najboljša možna reklama za futsal kot športno panogo.

Čeprav je futsal kolektivna igra se vedno najdejo posamezniki, ki izstopajo. Po izbiri komisije na finalu pokala sta to bila Rok Grželj in Slaven Radiškovič. Prvi je bil proglašen za najboljšega igralca finalne tekme, drugi pa je postal najboljši posameznik celotnega turnirja.  Če bi se podeljevala nagrada za najboljšega vratarja ne dvomimo, da bi Erik Kocjan tudi kandidiral za to lovoriko.

Velik delež k uspehu ekipe so dodali tudi naši navijači. Res je, da je bilo ostalih navijačev več, vendar je naša dvajseterica pustila nepozaben pečat na tem turnirju. Povsod opazni navijači v rumeni opremi so zmagali kjerkoli so se pojavili. Ne pod jurčkom pred dvorano ne na tribunah jih ni mogel nihče preglasiti. Skupaj s harmonikarjem Janijem so dali poseben pečat celotnemu turnirju in zgodovinski zmagi Bronxov.

Čeprav pošteno utrujeni in mnogi že z obrabljenimi glasilkami so Bronxi skupaj s svojimi privrženci zmogli dovolj moči, da so v ponedeljek zmago proslavili tudi v hramu obalnega futsala. V Kocki pred športno dvorano na Škofijah, je več kot 100 privržencev in članov kluba ob ogledu posnetka finalne tekme še enkrat podoživelo zgodovinski dosežek.