Slab začetek dober konec. Zmaga Bronxa proti Puntarju

Tekma starih rivalov se je pričela brez otipavanja in čakanja na napake nasprotnika. Bronxi so takoj prevzeli pobudo in pritisnili proti vratom gostov. Že v prvi minuti so si ustvarili prvo zrelo priložnost, katera je ostala neizkoriščena.

Ko se je pričakoval zadetek v gostujoči mreži je sledil hladen tuš. Nenevarno prekinitev so gostje spremenili v vodstvo. Podano žogo je Ručna Jani sprožil proti domačim vratom in ker sta se igralca v živem zidu premaknila je le ta imela prosto pot v domačo mrežo. Še ena v nizu nerazumljivih napak Bronxov v tem prvenstvu.

Domači so poiskušali izenačiti na vse možne načine a poti do mreže Mohoriča niso našli. Slednji je vrata dobesedno zaklenil in preprečil vse domače poiskuse. V priložnosti so bili Hrvatin, Šmon, Grželj in Osojnik, zmagovalec pa vedno gostujoči vratar.

V 11 minuti je sledil novi šok za domačine. Dolgo žogo sta lovila Osojnik in Širok. Še najbližje ji je bil domači vratar Stampfer kateri jo je skušal izbiti. Posredoval je zelo nerodno in zadel gostujočega igralca kateremu se je naenkrat odprla prosta pot proti praznim vratom. Seveda je priložnost z veseljem izkoristil in povišal gostujoče vodstvo.

Šokirani domačini so skušali odreagirati a na srečo niso prejeli še tretjega zadetka. Zopet je bil v akciji domači vratar. Namesto, da bi pustil žogo v kot jo je skušal rešiti in tako je ponudil priložnost gostujočem igralcu, da zadene prazno mrežo. S skrajnjimi napori je Hrvatin uspel popraviti njegovo napako in rešiti domača vrata.

Ta dogodek je pomenil preobrat na tej tekmi. Domača ekipa z vratarjem na čelu je pridobila na samozavesti. Pritisk na gostujoča vrata se je obrestoval tik pred koncem polčasa, ko je po čudoviti akciji zadel Grželj.

Zmanjšanje vodstva je dalo Bronxom dodatno motivacijo za drugi polčas v katerem so v celoti prevladovali. Zadetek za izenačenje je prispeval v drugem polčasu prebujeni Šmon že v 22 minuti. Nato je sledila tekma za sladokusce. Domači so vršili silovit pritisk na gostujoča vrata. Številne njihove poiskuse pa je dolgo časa uspešno reševal gostujoči vratar.

Gostje se niso zaprli ampak so še skušali ogroziti domača vrata, vendar niso bili tako uspešni kot v prvem polčasu. Tudi domači vratar se je v drugem delu razbranil in se odkupil za nekaj slabših posredovanj v prvem delu igre.

Gostujoča obramba je končno popustila v 38 minuti, ko jo je drugič zapored premagal Šmon. Temu je sledila reakcija trenerja Kavčiča kateri je v vrata postavil Kraglja. Kot se ponavadi zgodi je ta poteza pripeljala do novega domačega zadetka. Preko celega igrišča je v zadetek odvzeto žogo spremenil Osojnik.

Veliko veselje domačih igralcev je hitro ohladil Širok z novim znižanjem rezultata. Tokrat pa Bronxi le niso zapravili prigaranega in Osojnik je z novim zadetkom le potrdil več kot zasluženo zmago.

Veselje domačih igralcev je bilo nepopisno, saj se je videlo, da jim je zmaga nad vedno neugodnim nasprotnikom pomenila ogromno. V odlični tekmi, kjer so gledalci lahko uživali so uspeli premagati zelo močnega nasprotnika, kar bi jim moralo dati dodatne samozavesti za naslednja srečanja.

Žal smo tudi to tekmo bili priča nekaterim milo rečeno čudnim sodniškim odločitvam, katere so dvigovale pritisk igralcem in gledalcem. Na trenutke je zopet izgledalo, da je tekma bolj zaradi njih kot zaradi gledalcev. Toda kot kaže se bo treba s tem sprijazniti, kar so končno začeli spoznavati tudi v domačem taboru. Tokrat so le uspeli odmisliti njihove napake in so se ukvarjali le s svojo igro, kar je tudi edina pot do pozitivnih rezultatov.

Kako so domači doživeli to zmago nam je opisal Miha Osojnik:

Po pričakovanju smo bili priča trdi, zanimivi, lepi in malo živčni tekmi dveh ekip, ki težita k zmagi, ne pa branjenju rezultata 0:0. Zmago, ki smo jo res nujno potrebovali smo si priborili popolnoma zasluženo. Lahko bi rekli, da smo sedaj spet v igri. Škoda je le, da na enakem nivoju niso bili tudi akterji brez katerih žal ne gre.

Fotografije v galeriji je prispeval gospod Julijan Drago iz KMN Puntar.