Slovenija premagala Čehe in se približala nastopu na svetovnem prvenstvu

Slovenci so v Velenju prikazali dobro igro in zasluženo premagali favorizirane Čehe. Domači so dosegli dva zadetka gostje pa nobenega.

Takoj na začetku so Slovenci prevezeli pobudo. Plod tega je bil zadetek Fetiča potem, ko je odvzel žogo gostujočim igralcem. Domači bi lahko vodstvo tudi povišali, če ne bi nekaj krat odlično posredoval Češki vratar. Odlično je svoje delo opravil tudi domači Puškar. Precej dela je imel predvsem ob zaključku prvega polčasa.

Začetek drugega dela tekme je v celoti pripadel Čehom. Kar nekaj minut je trajalo obleganje domačih vrat. Nekaj krat so bili tudi blizu izenačenju a se jim ni izšlo. Še najbližje zadetku so bili po nesporazumu domačega vratarja in enega izmed branilcev, ko Češki igralec ni zadel praznega gola.

Kazen je sledila hitro z drugim zadetkom domačih. Melink je gostom odvzel žogo, Uršič jo je popeljal v protinapad in samostojno zaključil z udarcem s špičko. Ta zadetek je pomenil tudi preobrat na igrišču, saj so se Slovenci osvobodili pritiska gostov in do konca srečanja zabeležili še nekaj zelo zrelih priložnosti za povišanje vodstva.

Najbolj bo žal za neizkoriščene priložnosti, v kolikor ne pride do napredovanja Uršiču, Mordeju in Zorču, kateri so se znašli sami pred gostujočim vratarjem. Zmaga Slovenije je zaslužena in kot rečeno bi bila lahko izražena tudi z večjo razliko. Pomemeben je podatek, da gostje niso dosegli zadetka. Kljub temu pa bodo Čehi na domačem igrišču zelo nevaren nasprotnik, kar so v nekaterih obdobjih dokazali tudi na tekmi v Velenju katero si je ogledalo 1200 navijačev.

Priložena fotografija je last www.futsal.si