Slovenija že po drugem krogu na evropskem prvenstvu

Po zmagi nad domačini so se v drugem krogu kvalifikacij Slovenci udarili z Ukrajino. Proti reprezentanci katera se ponaša z vrsto vrhunskih uvrstitev na evropskih in svetovnih prvenstvih javnost ni pričakovala čudeža. Ukrajinci so bili namreč izraziti favoriti na tej tekmi.

Med samim srečanjem pa so se stvari obrnile popolnoma drugače. Že vodstvo Slovenije je bilo zelo presenetljivo. Ko so Ukrajinci rezultat poravnali se je zdelo, da bodo zadeve postavili na svoje mesto. Vendar se je na naše veselje vse skupaj obrnilo popolnoma drugače.

Slovenci so renomiranega nasprotnika dobesedno povozili. Iz minute v minuto so neusmiljeno rešetali Ukrajinsko mrežo. V tem je prednjačil Kristjan Čujec, kateri je zabil kar pet zadetkov. Na koncu je semafor pokazal zmago Slovenije s petimi zadetki razlike.

S to zmago si je naša reprezentanca zagotovila nastop na naslednjem evropskem prvenstvu v Belgiji ne glede na rezultate tekem zadnjega kroga kvalifikacij. Več o novem uspehu slovenskega futsala si lahko ogledate na povezavi.