Suverena zmaga Bronxov v Izoli

Obdobje pred obalnim derbijem so na Škofijah zaznamovale velike težave s sestavo ekipe. Različni razlogi so nastop na tekmi onemogočili: Miru Stampferju, Ramiču, Brozini, Brusu, Grželju in Miheliču. Ne glede na to so se ostali igralci zavedali kvalitete, ki jo premorejo in pomembnosti srečanja, ki je bilo pred njimi.

Začetek tekme je pričakovano minil v otipavanju in čakanju na nasprotnikovo napako. Prvo pravo priložnost so zamudili Bronxi, ko niso uspeli zaključiti napada treh proti enemu Izolanu. Nato so nekajkrat zapretili domači a je Zoki Stampfer suvereno reševal vse situacije v kazenskem prostoru.

Serijo zadetkov in pot do zmage je odprl Suhopoljac. Do konca polčasa sta šokirane domačine dotolkla še Hrvatin in Šarkanj s svojima zadetkoma.

Drugi del se je pričel precej mlačno in brez izrazitih priložnosti. Tako je bilo do trenutka, ko so Bronxi storili nepotrebno napako in Lakoseljcu omogočili znižanje rezultata. Nekaj kriznih minut v nadaljevanju je znova uspešno rešil vratar Stampfer in s tem tlakoval pot Bronxom do končnega uspeha.

Vsega je bilo konec, ko je zadel Hrvatin. Zadetka Sukanoviča in Suhopoljca v izdihljajih tekme nista več mogla vplivati na dejstvo, da gredo točke tudi tokrat na Škofije.

Zmaga Bronxov je bila dosežena zasluženo, saj je bila tudi kvaliteta na njihovi strani. Srečanje je bilo športno z obeh strani. Številni navijači gostujoče ekipe so odhajali zadovoljni domov.

Zanimivo je, da je največ razburjenja nastalo ob odločitvi Izolanov, da zaigrajo z vratarjem v polju. Bronxi so protestirali pri uradnih osebah sklicujoč se na novo pravilo katero to dejanje prepoveduje. Uradne osebe s Silvom Borošakom na čelu so le odmahovale z roko češ, da  naši igralci ne tolmačijo pravilno novih pravil. Spodaj vam dodajamo citat izjave Štefana Tivolda na futsal.si pa naj si vsak skuša ustvariti svoje mnenje na kakšen način se lahko igra z vratarjem v polju.

Potem Tivold konkretizira:

„Pri 16. členu po novem vratar ne more igrati žoge, dokler se je ne dotakne tekmec. To jasno teži k večji napadalnosti, ne tako kot je bilo, da je morala žoga preko sredine. To bo preprečilo tudi statično igro in zavlačevanje ekipam, ki imajo boljši rezultat.“