Suverena zmaga na derbiju lige U17

Bronxovi kadeti so na derbiju lige proti ekipi Extrem pokazali in dokazali, da serija zadnjih zmag ni slučajnost ampak plod trdega dela in dobre forme celotne ekipe. Sicer suverena zmaga z rezultatom 4-2 ne kaže realnega stanja na igrišču, saj so si domači ustvarili še toliko priložnosti, da ne bi bilo nič narobe, če bi na koncu tekme na gostujoči strani semaforja bil izpisan dvomestni rezultat.

Bronxi so od začetka tekme pritisnili na nasprotnika in si z lepo in kombinatorno igro ustvarjali priložnosti. Zadetek za vodstvo, ki ga je dosegel Stanič v 5 minuti je bil plod akcije za učbenike v katerem je sodelovala celotna četverka, ki se je nahajala na igrišču. Sledilo je obdobje, ko so si Bronxi ustvarili vsaj 8 izjemnih priložnosti. Med ostalim so kar štirikrat zadeli okvir vrat, vsaj toliko krat pa je izjemno posredoval gostujoči vratar. Nepisano nogometno pravilo se je tudi tokrat uresničilo, saj so gostje praktično s prvim strelom na domača vrata izzid izenačili. Strelec je bil Žlindra. K sreči so domači odgovorili expresno hitro. Še v isti minuti je po uigrani akciji iz kota še drugič zadel Aleksander Stanič in postavil rezultat polčasa.

Tudi začetek drugega polčasa je bil v znamenju razpoloženega Staniča, ki je v 24 minuti dosegel še svoj in obenem tudi ekipin tretji zadetek. V nadaljevanju je bila tekma čista kopija prvega polčasa. Znova so si domači ustvarili kopico priložnosti vendar tudi dovolili, da je postal gostujoči vratar prvo ime tekme. Vsaj dva krat so naši fantje zgrešili praktično prazna vrata in znova je sledila kazen. Strel Janeža je zadel nekoga v domači obrambi nekoliko spremenil smer in vratar Omčikus je bil nemočen. Velja pa izpostaviti, da je v tem obdobju tudi naš vratar pokazal dve sijajni obrambi in preprečil veselje gostom ob dveh lepih priložnostih. Tudi tokrat so Bronxi odgovorili tako kot je potrebno. V 31 minuti je Žiga Mrak Kneževič še četrtič premagal gostujočega vratarja in kot se je kasneje izkazalo postavil rezultat tekme. Zadnjih 5 minut so gostje skušali doseči zadetek tudi z vratarjem v polju, vendar taka igra ni predstavljala resnejših težav domači obrambi.

Bronxi so dosegli več kot zasluženo zmago, prehiteli tokratnega nasprotnika na lestvici in v soboto odhajajo na nov derbi v Slovenske Gorice. S tako igro nas zagotovo ni potrebno biti strah nobenega nasprotnika in imamo vso pravico računati na uspeh tudi v Voličini.

Omenimo naj še, da sta si kadetski derbi ogledala tudi selektor Dobovičnik in njegov pomočnik Kavčič, kar je zagotovo lepo priznanje mladim igralcem, ki so nastopili na igrišču.