Suverena zmaga v Benediktu za 1/4 finale pokala

Bronxi so upravičili vlogo papirnatega favorita in se z zmago v Benediktu uvrstili v četrtfinale slovenskega futsal pokala. Nekaj bojazni, ki se je mogoče pojavila po odlični tekmi, ki jo je Benedikt odigral v ponedeljek proti Litiji se je pokazalo kot nepotrebno, saj štajerci niso uspeli ponoviti še ene dobre predstave. Čeprav se je prvi polčas končal brez zadetkov to ni bilo zaradi enakovredne igre obeh ekip ampak predvsem zaradi izjemno slabe realizacije naših fantov. K sreči se že kronične težave pri doseganju zadetkov naši ekipi tokrat niso maščevale.

Že na začetku drugega polčasa je naš najboljši strelec Zajc povedel rumene v vodstvo. Kmalu zatem je prvemu dodal še drugi zadetek. Ko je v polno zadel še povratnik po poškodbi Škerlič je bil potnik v četrtfinale odločen. Domači so v zaključku tekme izzid sicer znižali a istočasno prejeli še četrti zadetek katerega je dosegel Kolar tako, da potnik v nadaljevanje tekmovanja ni bil niti trenutek vprašljiv.

Naša ekipa je suvereno napredovala in si odprla pot na šesto uvrstitev na finalni turnir pokala. Veliko bo odvisno od sreče pri žrebu četrtfinalnih parov vendar bo sedaj kljub vsemu lažje, saj se igrata dve tekmi. Pred domačim občinstvom pa smo sposobni izločiti tudi ekipe, ki so realno močnejše od nas, kar smo dokazali v pretekli sezoni, ko smo v dveh tekmah izločili Maribor; takarat aktualnega državnega in pokalnega zmagovalca.