Ta petek pomembna pokalna tekma dveh prvoligašev na Škofijah

Prvenstvo je na trenutek prekinjeno, vendar ne zato, da bi ekipe počivale ampak zato, da se odigra 1/8 finala slovenskega futsal pokala. Med 16 najboljših je urščenih osem prvouvrščenih ekip lanskega prvenstva iz 1. SFL in osem zmagovalcev tekmovanj na področju MNZ.

To je še zadnji nivo tekmovanja, kjer se igra le ena tekma. Torej bo osem zmagovalcev in potnikov v 1/4 finale zagotovo znanih v petek zvečer. Le trije pari izmed osmih so popolnoma prvoligaški. Poleg tekem Zavas – Puntar in Maribor – Litija je tudi Bronxe doletela “smola”, da morajo že v tem delu tekmovanja igrati proti prvoligašu.

Ne glede na to pa je dejstvo, da smo imeli vsaj to srečo, da bomo odločilno tekmo odigrali na domačem parketu in upamo tudi pred številnim občinstvom.

Tekma Bronx – Tomaž se bo v dvorani Burja pričela v običajnem terminu ob 20.30. Sodnika sta: Božič Alen in Rustja Matej. Delegat je Bezjak Dušan.

Na koncu naj omenimo, da se bo v petek na Škofijah odvil celo dvojni pokalni spored. Tudi koprski Black & White bo svojo tekmo 1/8 finala pokala proti ekipi Stripy iz Škofje loke odigral v dvorani Burja. Njihov obračun se bo pričel ob 18.30.