Ta vikend tekme v Oplotnici, Ljutomeru in Škofijah

V ligah za prvaka selekcij U15, 17 in 19 smo prispeli do konca prvega kroga. Medtem ko najmlajše iz selekcije U13 čaka le še povratna finalna tekma, ki bo v petek 12 aprila ob 19.30 v športnem centru Triglav v Ljubljani, je pred ostalimi selekcijami odločilni del tekmovanja.

Naši kadeti danes potujejo v Oplotnico kjer se bodo pomerili z ekipo Kebelj. Še je živ spomin na lanski tekmi 1/4 finala, ko so naši fantje zelo nesrečno zapravili napredovanje med štiri najboljše ekipe. Tudi letos se ne moremo pohvaliti z veliko sreče zato je tudi naša točkovna bera v ligi za prvaka nekoliko nižja od pričakovane. Je pa dejstvo, da so igre naše ekipe obetavne in, da lahko le ena zmaga premeša vrstni red na lestvici. Prepričani smo, da se to lahko zgodi že danes in, da bodo Bronxi znova v igri za najvišja mesta.

Selekcija U15 v nedeljo gostuje v Ljutomeru. Tokrat je njihov nasprotnik ekipa Tomaža. Naši fantje so v tem kraju gostovali že v prvem krogu, ko so se pomerili z Meteorplastom in po visokem vodstvu v končnici zapravili zmago. Upajmo, da se jim tokrat podobna napaka ne bo pripetila in, da se bodo vrnili na primorsko s točko ali celotnim izkupičkom. Glede na stanje na lestvici bi točke z gostovanja prišle zelo prav, saj bi nas vrnile med prvo trojico in znova odprle vrata naskoka na sam vrh v naslednjih tekmah.

V nedeljo je na sporedu tudi edina domača tekma. V derbiju kroga tretje uvrščeni Bronxi gostijo drugo uvrščeno Litijo. Pred prvenstvom ambicije naših mladincev niso bile tako visoke zato je trenutna uvrstitev tudi manjše a prijetno presenečenje. Tekma z Litijo bo pravi pokazatelj ali Bronxi dejansko lahko tudi s to selekcijo konkurirajo celo za uvrstitev med prvo trojico. Zagotovo si tekmo velja ogledati zato vabljeni ob 16 uri v dvorano Burja.