Tekma polna preobratov na koncu pripadla Ptujčanom

Bronxi so na Ptuju zabeležili prvi poraz v letošnji prvoligaški sezoni. Le ta zagotovo ni bil potreben, najbrž niti ni zaslužen vendar v futsalu je tako, da zmaga tisti, ki večkrat zadane nasprotnikov gol. Za Bronxe so v petek vrata Ptujčanov bila praktično začarana. Nima smisla naštevati vse neverjetno priložnosti, vratnice in obrambe domačega vratarja, če so na koncu v domači mreži končale le tri v gostujoči pa pet žog.

Že od začetka tekme so Bronxi nizali priložnosti a zadeli so domači preko Jurčka Klinca v 6 minuti. Nekaj sekund pred koncem prvega polčasa je zadel še Gajser. Bronxi so se ukvarjali s semaforjem, ki naj ne bi stekel in označil konec prvega dela igre kar so domači s pridom izkoristili.

Že v 22 minuti je bilo 3-0 za domače. Tokrat je zadel Pihler. Visok zaostanek je še bolj podžgal naše igralce in v razmaku petih minut je bil izzid izenačen. Zadeli so Lazarevič, Bojkič in Nik Klinc. Še pred tem so kot smo že napisali Bronxi zapravili vsaj 7-8 priložnosti. Takoj po izenačenju se je pred domačim vratarjem sam znašel Lazarevič, ki pa ga ni uspel ugnati. Izgubljena žoga je šla v domači protinapad katerega je skušal zaustaviti vratar Mordej z izletavanjem globoko v polje. Ob tem je bil nekoliko nepazljiv in storil prekršek. Sodnika sta ocenila, da si zanj zasluži rdeči karton. V vrata je stopil Kamenčič, vendar so domači izkoristili številčno prednost in zadeli za novo vodstvo preko Gajserja. Takoj za tem je imel priložnost za novo izenačenje Peroša vendar je zgrešil nemogoče in kmalu za tem je Gajser dosegel svoj tretji in peti zadetek za Ptuj ter s tem zaključil tekmo.

Poraz na Bronxov na Ptuju pa tudi ostali rezultati v dosedanjem prvenstvu kažejo na veliko izenačenost ekip, kar obeta zanimivo in težko prvenstvo. Želimo si le lahko, da naši fantje v naslednjih tekmah znova zaigrajo kot na prvih dveh tekmah in znova ujamejo zmagovalni ritem.

Foto: www.istrijan.si