Tekmovanja mladih (fotogalerija): turoben vikend s fantastičnim zaključkom

Za nami je konec tedna s številnimi tekmami v mlajših kategorijah kateri ni prinesel bogate točkovne bere, zato pa veliko novih izkušenj za bodočnost. Že dejstvo, da so vse naše tekme bile tudi derbiji posameznih lig nas navdaja s ponosom, saj smo praktično v vseh kategorijah z naskokom najmlajši. Rezultati vseh selekcij in aktualne lestvice so vidne na naši spletni strani.

Da bo našim najmlajšim sila težko s tekmecema iz Ribnice in Sodražice smo vedeli že pred tekmama. Selekcija U13 je namreč v Sodražico zaradi poškodb, bolezni in drugih obveznosti odpotovala maloštevilčna in dodobra zdesetkana. To se je seveda dejansko poznalo na igrišču, saj so naši fantje na obeh tekmah do polčasa vodili nato pa v drugem delu utrujeni priznali premoč nasprotnikoma.

Enako usodo so delili tudi njihovi soigralci iz selekcije U15. Tudi oni so morali v nedeljo v Sodražico praktično brez polovice ekipe in posledično brez možnosti za zmago na derbiju zahodnega dela.

V soboto zvečer se je v Vrhniki odvijal tudi derbi prvouvrščenih ekip v kadetski kategoriji. Naši fantje so imeli obilo smole in že v prvem delu igre zamudili številne priložnosti za izdatno vodstvo. Odlični domači vratar je naše igralce spravljal v obup. Kot se v športu pogosto dogaja se nam je neučinkovitost na koncu maščevala z minimalnim porazom. Ne glede na poraz je vzpodbudno dejstvo, da imajo naši fantje igro skozi katero si ustvarjajo številne priložnosti. Ko se še realizacija izboljša nam bodo tekmeci le stežka konkurirali.

Poslastica je sledila v nedeljo zvečer. Na zadnji derbi tega vikenda so naši mladinci odpotovali k aktualnemu državnemu prvaku v Škofjo Loko. Realno pričakovanja na tej tekmi niso bila tako visoka kot dan prej v Vrhniki, saj smo se zavedali moči domače ekipe. Na koncu smo lahko spremljali srhljivko, ki se je ne bi sramovali niti v članski kategoriji. 14 zadetkov na tekmi in na koncu izenačen rezultat 7-7 ter točka velika kot Triglav za našo ekipo. Točka, ki je še enkrat več dokazala, da smo na pravi poti in, da je naša mlada ekipa že sedaj zrela za vrhunske rezultate.

Nekaj utrinkov s tekem v Vrhniki in Škofji Loki vam ponujamo v fotogaleriji.