Tekmovanje v 1. SFL je pred vrhuncem

Uvrstitev na peto mesto je našim igralcem, trenerjem in vodstvu kluba namenila predčasni konec sezone. Za spremembo bodo naši člani dogajanje v končnici spremljali brez tekmovalnega naboja. Poleg Bronxov sta prosta tudi Casino Safir Divača, katera je v dveh tekmah premagala Benedikt in si zagotovila nadaljnje nastopanje v 1. SFL, ter Nazarje, ki je presenetljivo ugnalo naše sosede iz Izole.

Za ostale ekipe se v petek prične še zadnje dejanje letošnje sezone. Izola in Benedikt bosta svojo serijo za zadnje prosto mesto v 1. ligi pričela na Obali z dvema tekmama v dvorani Kraška. Novi – Stari prvoligaš bo ekipa, ki prva trikrat premaga svojega nasprotnika.

Poraženca polfinala Dobovec in Kobarid se bosta pomerila za tretje mesto. Tretja bo ekipa, ki bo v dveh odigranih tekmah dosegla boljši rezultat. Prva tekma je v Rogatcu.

Velika finalista sta Litija in Puntar. Medtem, ko je Litija svojega nasprotnika premagala že v treh tekmah, jih je Puntar moral odigrati vseh pet, da je uspel ugnati sosede iz Kobarida. Litija, ki je favorit v vseh letošnjih tekmovanjih bo prvi tekmi odigrala na svojem parketu. Končni zmagovalec mora za dokončno veselje nasprotnika premagati tri krat.