Težka tekma in pomembna zmaga nad Stripyjem

Bronxi so zabeležili še šesto zmago v tem prvenstvu. Z novimi tremi točkami po zmagi nad Stripyjem so se začasno povzpeli na željeno četrto pozicijo na lestvici. Seveda to mesto še ni zagotovoljeno, je pa zdaj prednost na naši strani, saj zdaj ostali konkurenti gledajo nam v hrbet. Nova pomembna preizkušnja s še enim direktnim nasprotnikom bo naslednji teden v Kobaridu.

Tekma s Stripyjem je bila trda in težka. Nasprotnik skozi celotno srečanje, čeprav je stalno zaostajal, ni popuščal in je bil konstantno nevaren za domača vrata. V prvem polčasu so prevladovali Bronxi. Ustvarili so si več lepih priložnosti in dva krat tudi zadeli, obenem pa svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. V 9 minuti je po lepi samostojni akciji zadel Bojkič. Le minuto kasneje pa je s pravim projektilom, ki bo zagotovo konkuriral za gol tedna, prednost povišal Kolar.

V drugem polčasu so bili pobuda in priložnosti na strani gostov. Kar nekaj krat je žoga švignila mimo katere od vratnic. Nato pa so gostje zelo srečno zadeli. Žoga, ki bi zagotovo končala mimo vrat je zadela enega od njihovih igralcev in končala v vratih presenečenega Mordeja. Rumeni so zahtevali razveljavitev zadetka, ker naj bi gostje gol dosegli z roko, vendar sodnika svoje odločitve nista spremenila.

K sreči so Bronxi še v isti minuti dosegli še tretji zadetek. Prosti strel s kakih 10 metrov je Bojkič s pravo bombo spremenil v gol. Gostje so se kmalu za tem odločili zaigrati z vratarjem v polju vendar si pomembnejših priložnosti niso priigrali tako, da so točke zasluženo ostale na Škofijah.