To nedeljo na Škofijah močen mednarodni turnir in predstavitev domače članske ekipe

Po dveh tednih priprav je prišel čas za prve tekme. V nedeljo 1. septembra bomo tako Bronxi v domači dvorani Burja gostili zelo kakovosten mednarodni turnir. Poleg domače ekipe, ki je že vrsto let viden in uveljavljen futsal prvoligaš bo na turnirju slovenski futsal zastopala še ekipa Kix iz Ajdovščine. Ajdovci v letošnji sezoni snujejo povratek v 1 ligo zato so se temu primerno okrepili in bodo zagotovo trd nasprotnik ostalim sodelujočim.

Ostali dve ekipi prihajata iz Hrvaške. Futsal Pula je že od nastanka močno povezana z našim klubom iz česar se je razvilo zelo dobro sodelovanje. Igralcem Pule je v pretekli sezoni le malo zmanjkalo, da bi se uvrstili v 1 hrvaško futsal ligo. Z močno ekipo, ki jo premorejo bodo tudi v tej sezoni zagotovo znova napadali ta cilj. Najbolj zveneče ime turnirja je Uspinjača Gimka iz Zagreba. Četrto uvrščena ekipa lanskega hrvaškega prvenstva v futsalu se je še dodatno okrepila in bo letos nevaren tekmec za sam vrh. O njihovi moči priča dejstvo, da so pred nekaj dnevi premagali slovenskega prvaka Dobovec. Njihov član je tudi David Mataja, ki je prve futsal korake naredil v Puli, se uveljavil v Bronxih zdaj pa uspešno nastopa za Zagrebčane.

Spored turnirja: nedelja 1. september:

15.00  FC Bronx Škofije – Kix Ajdovščina

15.45  FC Uspinjača Gimka – Futsal Pula

16.30  FC Bronx Škofije – FC Uspinjača Gimka

17.15  Futsal Pula – Kix Ajdovščina

18.00  FC Bronx Škofije – Futsal Pula

18.45  Kix Ajdovščina – FC Uspinjača Gimka

Turnir bo tudi priložnost, ko bo FC Bronx Škofije predstavil ekipo s katero bo nastopal v 1. slovenski futsal ligi v sezoni 2019 7 2020. Tudi zaradi tega si velja turnir ogledati.

Vabljeni!