Točke nepričakovano odšle v Ajdovščino

Od samega začetka tekme so Bronxi; v izredno težkih razmerah za igro saj je bilo v dvorani preko 30 stopinj celzija; prvezeli niti igre v svoje noge. Stiskali so obroč okoli gostujočih vrat in skušali doseči vodilni zadetek. Gostje so se zaprli in z agresivno obrambo skušali odvzeti žogo ter steči v protinapad.

To jim je enkrat uspelo že na samem začetku vendar je Tedeško, ki je zamenjal poškodovanega Stampferja odlično reagiral. Od tega trenutka dalje so se pred gostujočimi vrati vrstile številne akcije katere vse po vrsti niso prinesle željenega učinka.

Dva strela roka Grželja sta švignila mimo vratnice, enako je bilo s streli Peroše, Osojnika in Zekota. Poiskuse Šarkanja, Hrvatina in Lakoseljca pa je ukrotil vratar Đukič. Dva krat so Bronxi zapravili protinapad dva proti enemu. Najlepšo priložnost pa je tik pred piskom sirene zapravil Hrvatin, kateri je zgrešil prazna vrata z odaljenosti enega metra.

Poleg zapravljenih priložnosti sta veliko razburjenja med domače igralce in navijače že v prvem delu vnesla sodnika Kovačič in Koritnik. Začelo se je z nenamerno (nabito) roko Grželja katera je bila kaznovana z rumenim kartonom in nekaj gostujočimi prekrški katerih ne bi smela spregledati. Nadaljevalo pa z dvema rokama gostujočih igralcev kateri sploh nista bili piskani. Za nameček je bila ena od teh storjena celo v šestmeterskem prostoru. Neizenačen kriterij je močno dvigal pritisk vsem v dvorani kateri so s srcem bili ob domači ekipi.

Nezadovoljstvo z delom sodnikov je kulminiralo na začetku drugega dela. Dvoboj dveh igralcev kakršnih smo ta večer videli nešteto in sploh niso bili okarakterizirani kot prekršek, se je nerazumljivo končal z drugim rumenim kartonom za Grželja. Gostje so izkoristili prednost igralca več in zadeli. Šok domačih igralcev so vnovčili že v naslednjem napadu in zadeli še drugič. Obakrat je bil strelec Vanceta.

Nato so se domači le zbrali in znova začeli pritiskati na gostujoča vrata. Gostujoča igra je slonela predvsem na dolgih podajah s katerimi je vratar Đukič Iskal svoje soigralce. Po samostojnem prodoru je rezultat znižal Lakoseljac in vlil domačim novih moči za boj za izenačenje. Sledila je vratnica Osojnika in dve obrambi vratarja Kix-a.

Sledila je pa tudi še ena roka gostujočih igralcev katera znova ni bila piskana in nekaj prekrškov ob katerih sta sodnika le zamahnila z roko. Tako njihovo obnašanje je peljalo v incidentno situacijo, ko so si igralci zaradi nepiskanih predhodnih prekrškov izmenjevali nepotrebne grobe prekrške v nadaljevanju. Vmes je na tribuni končal tudi domači trener.

V 36 minuti so Bronxi dočakali 6 prekršek nasprotne ekipe, ko je bil s hrbta (brez rumenega kartona) zrušen Šarkanj. Sam je tudi izvedel 10 metrovko vendar se gostujoči vratar ni pustil ukaniti. Takoj za tem sledi identičen prekršek domačega igralca kateri je takoj sankcioniran s kartonom ???

Ker je časa zmanjkovalo so domači v vrata postavili Osojnika. Tvegana igra je kmalu prinesla učinek, saj je Lakoseljac rezultat izenačil. Domači so nadaljevali z igralcem v vratih in si takoj priigrali še dve priložnosti.
Nato je sledila napaka, katera je točke odpeljala v Ajdovščino. Pridobljeno žogo je Likar preko polovice igrišča poslal v nebranjeno mrežo. V zadnjih sekundah so si Bronxi priigrali še eno sto odstotno priložnost a je žal Franetič še enkrat več ni uspel kronati z zadetkom.

Ajdovci so zasluženo osvojili točke saj so se izkazali z neverjetno učinkovitostjo in obilico sreče. Domači ta večer vsega tega niso imeli in zato so morali pogoltniti grenko tableto. Vsekakor pa sta na dogajanje na igrišču zelo vplivala moža v črnem. Žalostno je, da še enkrat več moramo ugotavljati, da so ti ljudje nad vsemi in, da se kot kaže liga igra zaradi njihove samopromocije ne pa zaradi udeleženih ekip.  K sreči imajo na Škofijah številne izkušnje z napetimi situacijami in se ni zgodilo ničesar hujšega razen težkih besed razjarjenih navijačev.
Kaj pa bo v bodoče?