Tomaž premagan. Bronx med osem v pokalu

Cilj je dosežen. Bronxi so izkoristili prednost domačega terena, zasluženo premagali ekipo Tomaža in se uvrstili med osem najboljših v slovenskem futsal pokalu.

Začetek tekme je prinesel hladen tuš domačim igralcem in številnim gledalcem. Školiber je že v 20 sekundi z neverjetnim strelom z razdalje snel pajčevino iz Mordejevih vrat.

Zadetek pa ni šokiral domačih igralcev, ki so z vso močjo pritisnili proti nasprotnikovim vratom. Sledila je serija zapravljenih priložnosti domačih h katerim je veliko pripomogel tudi razpoloženi gostujoči vratar. Bunker gostov je zdržal do 10 minute, ko je Grželj premešal domačo obrambo in odlično zaposlil Perošo, ki je zadel za izenačenje. Gostje so se do konca polčasa večinoma branili, domači pa so svojo premoč znova vnovčili šele v zadnji minuti, ko je po podaji Radiškoviča zadel Hrvatin.

Tudi v drugem delu smo spremljali identično sliko na igrišču. Gledalce sta večkrat razburila tudi sodnika z nekaterimi čudnimi odločitvami, ki niso šle na roko domači ekipi. Veliko aplavzov pa so iz njih izvabili domači igralci s svojo kombinatorno igro. Še najbolj je v svoji virtuoznosti izstopal Grželj, kateri je nekaj krat dobesedno osmešil gostujoče igralce. In ravno on je tudi povišal domače vodstvo, ko mu je lepo žogo prepustil Peroša.

Tudi dve minuti kasneje je znova stopil na sceno popularni Jeki. Izvrsten prodor Radiškoviča je neubranjljivo zabil v mrežo. S tem je bilo srečanje tudi odločeno. Zadnje minute so gostje poiskusili z igralcem v vratih in enkrat uspeli tudi zadeti, vendar domača zmaga ni bila niti v enem trenutku ogrožena.

Gostje so se pokazali kot zelo trdoživa ekipa zato ne čudi, da so v tem prvenstvu že premešali nekaj štren drugim ekipam, vendar sinoči niso bili dovolj dobri, da bi presenetili razigrane Bronxe. Sledi žreb četrtfinalnih parov o katerem bomo poročali, ko bo izveden.

Več o pokalnem tekmovanju si lahko ogledate na povezavi.