Tomi press Bronx po težki tekmi le strl odpor žilavih Celjanov

Škofije, Športna dvorana Burja – V dvoboju zadnjeuvrščenih ekip je domačim Bronxom uspelo vknjižiti prve tri točke. Največ zaslug, da se je tekma tako končala, imajo vratar Kranjec in neučinkoviti gostujoči igralci. Še posebej v prvem polčasu so gostje dominirali in z lahkoto prihajali do priložnosti, ki pa so jih vse po vrsti uspeli zapraviti.

Strele, ki so jih le uspeli spraviti v okvir vrat, pa je uspešno zaustavljal domači vratar. Kranjec je gostujoče igralce dobesedno spravljal v obup, saj ga niso uspeli premagati niti takrat, ko so že vsi v dvorani mislili, da je zadetek neizbežen. Po starem nogometnem pravilu so bili za to tik pred koncem polčasa tudi kaznovani. Đukiču je uspelo premagati ravno tako zelo dobrega gostujočega vratarja iz akcije, ki na začetku ni kaj dosti obetala. Do konca polčasa so domači uspeli narediti še nekaj osnovnošolskih napak in kot na pladnju so ponujali gostom, da rezultat izenačijo. K sreči se Kranjec s tem ni strinjal in je uspešno reševal vse napake svojih soigralcev. Med polčasom se je bilo najbrž bolje izogniti domači garderobi, saj je imela stroka mnogo za povedati na račun neigre v prvem delu.

Drugi del je sicer pokazal boljšo sliko domače ekipe, vendar je ta še vedno naredila preveliko število nepotrebnih napak. Še vedno je na igrišču kraljeval nepremagljivi Kranjec, ki je z uspešnimi obrambami domačim igralcem omogočil tudi veliko število protinapadov. Le ti so bili vsi po vrsti neizkoriščeni in so največkrat rezultirali z novim protinapadom gostujoče ekipe. In tako je igra potekala vseh drugih dvajset minut. Videli smo neverjetno neučinkovitost na obeh straneh in odlične obrambe vratarjev. Najbrž je to razjezilo domačega vratarja do te mere, da je po uspešni obrambi kar sam povedel žogo čez celo igrišče in zaključil akcijo z zadetkom. Res redko videna poteza na igrišču je izzvala spontane ovacije prisotnih gledalcev. Do konca tekme so imeli Bronxi kar nekaj zaključnih žog, vendar jih niso izkoristili. Med temi so zgrešili tudi dve desetmetrovki. Gostje so tako igro kaznovali z zadetkom, vendar jim je zmanjkalo časa za izenačenje. Njihove tvegane igre z vratarjem v polju pa domačini tudi niso uspeli spremeniti v svojo korist, saj razen vratnice, ki jo je zadel razpoloženi vratar Kranjec, drugi igralci tega niso vedeli izkoristiti.

Kot ponavadi se je pokazalo, da ta ekipa, ki goji specifičen stil igre, Bronxom ne leži. Očitno je tudi pomembnost srečanja naredila svoje, saj edino tako lahko razumemo tolikšno število napak v obeh ekipah.