Trener Marko Hrvatin po nove izzive v Italijo

Vroči poletni dnevi so prinesli tudi prvo spremembo v našem klubu. Po skoraj sedmih letih Bronxe zapušča trener članske selekcije Marko Hrvatin, ki je novi izziv našel v Italiji, v klubu ASD Martinel Pordenone.

Popularni Mare je večji del svoje kariere preživel v rumeno modrem Bronxovem dresu. Med drugim je bil član zasedbe, ki je v sezoni 2012/2013 osvojila slovenski futsal pokal. Sledil je odhod v tujino, najprej v Italijo nato pa na Hrvaško. Na kar se je na Škofije znova vrnil iz hrvaškega Podpićana med zimskim premorom sezone 2014/2015 ter tu tudi ostal vse do letošnjega poletja.

Do sezone 2018/2019 je za klub nastopal kot igralec, nato pa je ugriznil še v trdi trenerski kruh. Naj spomnimo, da smo Bronxi takrat tik pred prvenstvom ostali brez trenerja Krivičiča, kateremu so osebni razlogi preprečili, da bi nadaljeval z vodenjem prve ekipe. Marko je sprejel ponujeno odgovornost in to sezono preživel v dvojni vlogi, saj je poleg vodenja ekipe še vedno tudi igral. Nato pa je zadnji dve sezoni opravljal le še funkcijo trenerja. Poleg v članski je pomagal tudi pri mlajših selekcijah tako, da se je skupaj z ostalimi trenerji lahko veselil naslova državnega prvaka selekcije U17 v sezoni 2018/2019 in državnega podprvaka s selekcijo U19 v pravkar zaključeni sezoni.

Bronxi se Marku zahvaljujemo za vse kar je v teh letih dal našemu klubu kot igralec in kot trener. Prepričani smo, da bo tudi v bodoče ostal naš simpatizer. Obenem mu želimo veliko uspešnih trenutkov v novi sredini.