Tretjič zapored skupaj pa petič, Bronxi na finalnem turnirju pokala NZS v Futsalu

V dveh tekmah Bronxi premagali Maribor z izzidom 7 proti 5 in zasluženo izločili lanskoletnega zmagovalca

Zgodilo se je tisto v kar so verjeli predvsem v vrstah rumeno modrih na Škofijah. Po žrebu četrtfinala pokala je bil tako s strani poznavalcev in medijev kakor tudi iz samega tabora vijoličastih, Maribor že samoumevni potnik v Olimije. Vloga favorita je še bolj dobila na veljavi po visoki zmagi Maribora nad Bronxi na prvenstveni tekmi le štiri dni pred pokalnim obračunom.

Nato pa se je vse skupaj obrnilo na glavo. V petek 15 decembra smo v dvorani Burja na Škofijah videli tekmo, ki ni nikogar pustila ravnodušnega. Po velikem boju so si Bronxi priigrali tri zadetke prednosti pred povratno tekmo. Nikjer ni bilo več sledi blede ekipe izpred nekaj dni. Rumeno modri so povsem zasluženo ugnali štajerce. Čeprav so Mariborčani doživeli nepričakovan udarec so še vedno veljali za favorita tega dvoboja.

Čeprav tega ni nihče želel povedati na glas, so se Škofijoti ves čas načrtno pripravljali na to, da Maribor izločijo. Povratna tekma v dvorani Tabor se je pričela po željah Bronxov. Rutinirani Hrvatin je že v drugi minuti v svojem stilu položil domačega vratarja na tla in dosegel vodilni zadetek. Štirje zadetki prednosti so nekoliko vplivali na igro gostujoče ekipe, ki se je odločila malo več pozornosti posvetiti igri v obrambi. Domačim ni preostalo drugega kot da na vsak način skušajo doseči zadetek, naši igralci pa so iskali priložnost za protinapade. Zadetek za izenačenje je padel pol minute pred polčasom z veliko pomočjo boginje Fortune.

Najbž zadnja priložnost domače ekipe, da spreobrnejo potek tega četrtfinala se je zgodila v 24 minuti. Prekršek na robu kazenskega prostora sta sodnika ocenila kot najstožjo kazen. Takrat pa je na sceno stopil ta večer zares fenomenalni Alen Mordej in strel Krofliču obranil. To je Bronxom dalo še dodatnih kril in v naslednjih petih minutah bi lahko zabili še zadnji žebelj v domačo krsto. Le sreča je vijoličaste ohranila pri življenju.

Deset minut pred koncem tekme so domači zaigrali z vratarjem v polju. Ustvarili so si nekaj pozicij za strele, ki pa so bili vsi po vrsti lahek zalogaj razpoloženega Mordeja. Bronxi so vsaj štiri krat žogo odvzeli in ciljali domača vrata preko celega igrišča. Še najbližje veselju je bil Kevin Škerlič, ki je na ta način zadel vratnico. V zadnji minuti srečanja so naši fantje že slavili zasluženo napredovanje, kar so domači izkoristili in dosegli zadetek v zadnjih trenutkih tekme za pirovo zmago, ki je seveda pomenila izpad iz nadalnjega tekmovanja.

Tako so se Bronxi več kot zasluženo uvrstili na zaključni turnir slovenskega futsal pokala in na najlepši možen način zaklučili leto, katero je obeležila 30 obletnica kluba.