Tri minute dekoncentracije nagnile tehtnico v prid Silika

Sinoči smo v areni Bonifika spremljali pravi derbi, ki pa se znova ni končal po domačih željah. Končni rezultat 2:5 bi dal misliti, da so Vrhničani dosegli lahko zmago, vendar tisti, ki so tekmo spremljali v živo ali v direktnem prenosu vedo, da temu ni bilo ravno tako. Odločilno obdobje se je zgodilo med 24 in 27 minuto tekme, ko so Vrhničani povedli za tri zadetke razlike, Bronxi pa kljub številnim priložnostim do konca tekme niso uspeli rezultata še enkrat spreobrniti.

Prvi zadetek na tekmi so dosegli gostje iz najstrožje kazni. Jakovljevič je na robu kazenskega prostora v 7 minuti srečanja storil prekršek za katerega se je zdelo, da je zunaj 6 – metrske črte, vendar je sodnik menil drugače in Jandrič je priložnost z veliko sreče izkoristil. Mordej je namreč strel obranil vendar se je žoga le nekako skotalila v gol.

Zadetek je domače očitno šokiral, saj je moral Mordej že čez nekaj trenutkov še enkrat reševati svoja vrata. Le minuto po prvem pa so gostje dosegli še drugi zadetek. Strelec je bil v 8 minuti Kavčič. Po drugem zadetku so vajeti igre v svoje noge prevzeli domači in že v 11 minuti je Zajc po lepem prodoru še lepše zadel za znižanje rezultata. Nekaj minut kasneje se je sam pred Đekovičem znašel Marin Mandir čigar strel je švignil mimo vrat. Isti igralec se je iskupil za zgrešeno priložnost v 20 minuti tekme, ko je med nogama premagal gostujočega vratarja za izenačenje in veliko veselje domačih igralcev in navijačev.

Drugi polčas je prinesel že na začetku prispevka omenjene tri črne minute, ki so kot se je na koncu izkazalo odločile tekmo v prid gostov. Med 24 in 27 minuto so namreč zadeli Đurič, Vesel in Muratagič. Zadetki gostov na domačo žalost niso bili plod nekih uigranih kombinacij ali izjemnih akcij igralcev Silika ampak izključno napak igralcev v rumenih dresih. Od napačnih podaj, do zmede v obrambnih vrstah in slabega pokrivanja, vse to je bilo dobesedno domače darilo gostom za visoko vodstvo. Po treh črnih minutah so se Bronxi znova zbrali in do konca tekme skušali vse kar so lahko, da bi rezultat še enkrat obrnili, vendar jim žal ni uspelo. Priložnosti za drugi preobrat na tekmi pa je bilo več kot dovolj vendar žoga kljub temu ni več zatresla gostujoče mreže. Kar 5 krat so se namreč Bronxi znašli sami pred vratarjem Đekovičem ( 3 x Stanič, 1 x Mandir in 1 X Cupin) dva strela je slednji obranil, dva sta končala za las mimo gola, eden pa je končal v vratnici. Vsled igre domačih z vratarjem so imeli gostje nekaj priložnosti za strel čez celo igrišče vendar niso nevarneje ogrozili domačega gola.

Naši ekipi ni česa očitati, kar se tiče pristopa in borbensti, očitno pa bo potrebno še precej izboljšati disciplino v igri in predvsem koncentracijo, ki mora biti 120% vseh 40 minut. Škoda je namreč, da vse kar fantje naredijo dobrega običajno uničijo v nekaj črnih minutah, ki se jim ponavljajo iz tekme v tekmo. Kljub temu upanje na boljše čase daje dejstvo, da se je naša ekipa kljub zahtevnem žrebu dostojno kosala z vsemi nasprotniki s katerimi se je do sedaj pomerila, zato verjamemo, da bo tudi točkovni izkupiček kmalu boljši kot je trenutno.