Tri točke so ostale na Škofijah

Domači igralci in zvesti gledalci so se končno lahko veselili zmage v svoji dvorani. Le ta je bila sicer šele druga v tem prvenstvu na domačem igrišču vendar pa toliko bolj pomembna, saj so Bronxi z njo zadržali prednost pred Laščami in Benediktom.

Po “nepričakovani” zmagi Benedikta nad Dobovcem so bili na Škofijah prepričani, da se kaj tako “nepričakovanega” lahko zgodi tudi na srečanju med Extremom in Velikimi Laščami, zato je bilo potrebno vzeti usodo v svoje roke. Le zmaga nad neugodno Sevnico je bila garancija, da se Bronxi ne vrnejo nazaj na pozicije izpred tedna dni.

Na koncu je bil cilj doseženj a je bila pot do njega sila težka. Najbolj so na tekmi uživali gledalci, ki so videli kar devet zadetkov do katerih je prišlo po štirih preobratih, ki so zaznamovali tekmo.

Ko se je zdelo, da se bo zanimiv in izenačen prvi polčas končal brez zadetka, so Bronxi nerodno izvajali kot iz katerega so se gostje pognali v protinapad in zadeli le dve sekundi pred piskom sirene.

Bronxi so tekmo prvič obrnili v svojo korist v šestih minutah nadaljevanja. Zadeli so Hrvatin, Kamenčič in Ramič. Do konca tekme pa je bilo še preveč časa, da bi se lahko že veselili. Gostje so presenetili domače s postavitvijo Kurtiča v vrata. Domači nikakor niso našli recepta, da bi zaustavili igro z vratarjem v polju in v treh minutah so Sevničani znova obrnili rezultat v svojo korist.

Sledil je zaključek, ki je gledalce dvignil na noge. Najprej je Peroša izenačil nato pa Kamenčič zadel preko celega igrišča in Bronxe znova pripeljal na prag zmage. Zadnji dve minuti sta prinesli obleganje domačih vrat s strani Sevničanov, vendar so se tudi Bronxi le nekoliko zbrali in uspešno odbranili svoja vrata.

Sledilo je veliko veselje med domačimi igralci in njihovimi privrženci. Zmaga proti Sevnici, ki se je pokazala kot zelo dobra ekipa je dokaz, da zmožnosti Bronxov segajo mnogo višje od trenutnega položaja na lestvici. Če bi tak pristop pokazali večkrat bi najbrž na svojem kontu imeli tudi več točk in ne bi drgetali pred izpadom iz lige. Prvenstvo pa še ni končano in fantje se sedaj lahko sproščeno podajo v boj s svojimi preostalimi nasprotniki. S še kakšno zmago bi lahko tudi popravili svojo uvrstitev in izboljšali splošni vtis tega prvenstva.