Trije favoriti so se opekli na Škofijah

Ta konec tedna so na Škofijah gostovale tri ekipe, ki zasedajo sam vrh lestvic v svojih ligah. Nihče od njih iz dvorane Burja ni odnesel zmage, še tisti, ki so uspeli osvojiti točko se za ta podvig lahko zahvalijo boginji Fortuni.

Zagotovo je bila dogodek tega vikenda prva finalna tekma selekcije U13 z Ljubljansko Olimpijo. Ekipa, ki je v rednem delu tekmovanja svoje nasprotnike premagovala tudi z dvomestnimi rezultati je v kotlu Škofijske dvorane Burja morala priznati premoč rumeno modrim. Skoraj 400 gledalcev je ustvarilo izjemno vzdušje na krilih katerega so domači igralci kar leteli po igrišču. V prvem polčasu so Bronxi zadeli dva krat, svojo mrežo pa so ohranili nedotaknjeno. Škoda je, da rezultat ni bil še višji, saj je priložnosti za to bilo več kot dovolj. Začetek drugega polčasa je pripadel Olimpiji, katera je uspela prednost Bronxov izničiti. Vendar to naših igralcev ni zmedlo. Znova so vzpostavili ravnotežje na igrišču in v zadnjem delu tekme gostom zabili še dva zadetka za veliko zmago 4 : 2. Zmaga Bronxov je bila veliko presenečenje vendar tudi dokaz, da naša ekipa premore izjemen pogum in ne priznava nikomur vloge favorita. Prišli smo korak do državnega naslova in storili bomo vse, da ga iz Ljubljane prinesemo na Škofije. Več o tekmi.

V soboto je v kategoriji U17 na Škofijah gostovala tudi vodilna ekipa Vrhnike. Na Primorsko so Vrhničani prišli s 100% izkupičkom iz preteklih tekem. Ta niz se je v dvorani Burja tudi zaključil. Končni rezultat 2 : 2 ni realen pokazatelj dogajanja na igrišču, saj so naši fantje dominirali skozi celotno tekmo, zadeli dve vratnici in zapravili še nekaj lepih priložnosti. Gostje osredotočeni na obrambo so prežali le na protinapade in dva krat se jim je ta taktika nekako iztekla. Bronxi so želeli celoten izkupiček, zato so zaigrali tudi z vratarjem v polju a so se gostje nekako uspeli rešiti. Igra Bronxov kaže, da je forma naših fantov v vzponu. Je pa dejstvo, da kljub kombinatorni igri naši fantje težko prebijajo obrambne formacije nasprotnih ekip, katere so se v ligi za prvaka večinoma osredotočile le na destrukcijo igre in protinapade. Vse za njegovo kraljestvo: rezultat. Več o tekmi.

Tudi v nedeljo je na Škofije prispelo moštvo katero je pred tekmo zasedalo vrh lestvice U15. Po tekmi temu ni več tako. Extrem iz Sodražice je ekipa, ki je računala na točke na Škofijah vendar se načrt ni izšel. Končni rezultat tekme je bil 4 : 4, vendar Bronxi lahko opravičeno žalujejo za popolnim izkupičkom. Domači so tekmo odprli sanjsko. Že v 20 sekundi je zadel Mačak. V četrti minuti je zadel še drugič. Gostje so izzid sicer znižali vendar nato prejeli še dva zadetka. Po četrtem zadetku pa se je Bronxom zaustavilo. Namesto, da bi nasprotnika dokončno dotolkli so Bronxi zapravljali priložnosti eno za drugo. Gostje so odgovarjali z igro dolgih žog na svojega napadalca Žlindro katera se jim je na koncu celo obrestovala. Slednji je sam dosegel 4 zadetke in omogočil gostom, da so izvlekli točko iz Škofij. Več o tekmi.