Tudi 14. Festival je bil praznik nogometne igre

14. Festival malega nogometa Koper 2012 je za nami. Oragnizatorji so naredili prve analize in z zadovoljstvom ugotovili, da je tudi letošnji praznik malega nogometa dosegel svoj namen.

V sedmih tekmovalnih dneh se je številnim obiskovalcem v osmih kategorijah na parketu športne dvorane na Škofijah predstavilo 66 ekip. To pomeni, da je svoje malonogometno znanje pokazalo skoraj 1000 športnikov, ki so odigrali nekaj manj kot 90 tekem. Na vseh teh srečanjih smo bili priča izredno športnemu obnašanju udeležencev, kar je tudi vodilo tega turnirja že od njegove prve izvedbe.

Organizatorji so sicer letos opravičeno pričakovali še nekaj več ekip in upali, da se bo število prijavljenih približalo magični številki 100. Najbrž bi temu tudi bilo tako, če se ne bi istočasno v bližnjem Kopru odvijal še en turnir za popolnoma iste mlajše kategorije kot so bile razpisane na Škofijah. Seveda je to mnogim ekipam, ki so se redno udeleževale turnirja na Škofijah onemogočilo udeležbo.

Pomebno je, da so se tisti, ki so na Škofije prišli imeli dobro. Organizator je poskrbel za zavidanja vredne pogoje tekmovanja in tudi za ostale bonitete sodelujočim ekipam tako, da so vsi turnir zapuščali zadovoljni ne glede na dosežen rezultat. To pa je garancija, da bo festival malega nogometa živel še naprej in zato se že vsi veselimo naslednje 15 izvedbe leta 2013.

Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate tudi v priloženi fotogaleriji.
Fotogalerija>