Tudi letos lahko podarite 1% svoje dohodnine

Mesec december je že vrsto let pomemben za številne klube, ki imajo status društva, ki deluje v javnem interesu. Konec leta namreč veliko teh izkoristi priložnost, da obvesti in pozove sodržavljane k akciji doniranja svoje dohodnine. Čeprav je to postala stalna praksa, ki traja že vrst let je prav, da na to možnost vedno znova opozarjamo, saj kljub vsem pozivom in pestri izbiri društev še vedno ostaja velik del teh sredstev neizkoriščen. Uradni podatki namreč kažejo, da skoraj polovica upravičencev, kar znese več kot 10 MIO Eur, še vedno ni izkoristila te možnosti.

Dohodninska zakonodaja v Sloveniji vsakemu državljanu daje pravico, da sam izbere, komu bo namenil del zneska  do 1% odmerjene dohodnine. Višina dohodnine se zaradi tega v ničemer ne spremeni, saj ta znesek v nasprotnem primeru prejme država, ki ga prerazporedi po svojih prioritetnih lestvicah.

KMN Bronx Škofije je edini futsal klub v obalno kraški regiji kateremu je s strani ministrstva za šolstvo in šport republike Slovenije dodeljen status društva, ki deluje v javnem interesu. Ta status je velik dosežek, ki dokazuje dolgoletno kakovostno in predano delo številnih prostovoljcev, ki jim ni vseeno kaj se dogaja s stotinami mladih športnikov, ki trenirajo v našem klubu in dosegajo izjemne rezultate. Vsi oni si za svoje neprecenljivo delo nedvomno zaslužijo vsak, še tako majhen prispevek, saj z ljubeznijo do tega športa skrbijo za zdrave temelje panoge in družbe. Zato je pomembno vedeti, da nam vsak od vas lahko pomaga brez, da bi ga to kakorkoli bremenilo, z delom odmerjene dohodnine. To enostavno pomeni, da se odločate le med tem ali ta znesek podarite državi in nikoli ne boste vedeli za kaj ga je ta porabila ali pa ga namenite KMN Bronx-u, ki ga bo zagotovo namenil izključno za izvajanje družbeno koristnih dejavnosti mladih športnikov.

Kako lahko pomagate?

  1. Postopek lahko opravite preko spleta, če uporabljate sistem eDavki (za uporabo potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo). To lahko storite z le nekaj kliki na računalniku. Do spletnega obrazca za oddajo zahtevka lahko dostopate  TUKAJ.
  2. V kolikor želite uporabiti klasično obliko na papirju si enostavno natisnite in izpolnite preprosto izjavo (PRENOS IZJAVE) ter jo po pošti pošljite eni izmed izpostav FURS-a. Izjavo lahko dobite tudi pri nas v klubu kamor lahko oddate tudi izpolnjeno in jo bomo mi poslali naprej. V primeru, da potrebujete našo pomoč nas kontaktirajte na: info@fcbronx.si ali na telefonsko številko 041 338 996.
  3. NOVO; Brez papirja, brez digitalnega potrdila. Olimpijski komite Slovenije je kot pomoč društvom izdelal posebno aplikacijo preko katere lahko svojo donacijo opravite preko računalnika ali pametnega telefona z zgolj nekaj kliki. Izjemno praktično in uporabno možnost lahko izkoristite ob kliku na to povezavo: www.olympic.si/podarim . Naše društvo izberete na seznamu tako, da vtipkate: KLUB MALEGA NOGOMETA BRONX ŠKOFIJE

Če ste v preteklosti del svoje dohodnine že namenili v korist KMN Bronx Škofije tega ne rabite početi še enkrat. Če ste del dohodnine namenili kakemu drugemu društvu in bi radi svojo odločitev spremenili oziroma, če do sedaj tega niste namenili nikomur, potem uporabite eno izmed treh ponujenih možnosti in donirajte.

Najlepša hvala vsem, ki ste se že in vsem, ki se še boste odločili za donacijo našemu društvu.

Kolektiv KMN Bronx Škofije.