Tudi nogometaši lahko igrajo futsal

Z letošnjo sezono je nogometna zveza Slovenije spremenila sistem tekmovanj na nivoju 3. slovenske nogometne lige. Namesto dveh so po novem organizirane štiri geografsko zaokrožene lige. Posledično se je močno povečalo število klubov, ki nastopajo v 3. ligi.

Zato se je vodstvo NZS odločilo, da igralci, ki igrajo v 3. SNL in imajo status amaterja, obenem lahko nastopajo tudi v futsal tekmovanjih. S tem je naša krovna zveza tudi zadostila evropskim predpisom, kjer je to dovoljeno že dlje časa. Ta odločitev velja za vse starostne skupine vključno s člansko.

To je velika priložnost za vse nogometaše ne glede na starost, kateri radi igrajo futsal in tega do sedaj niso smeli početi, da se preizkusijo v tej nadvse atraktivni in dinamični panogi.

Še posebej je treniranje in igranje malega nogometa koristno za mlajše igralce, kar v svetu vedo že dolgo časa. Žal so je pri nas dolgo oviralo napredek mladih igralcev s prepovedjo igranja malega nogometa za velikonogometaše. Sedaj je te prakse vsaj delno konec in končno smo se pridružili razvitemu nogometnemu svetu. Da je mali nogomet nepogrešljiv del vrhunske nogometne kariere dokazujejo svetovni velezvezdniki formata: Cristiano Ronaldo, Messi, Ronaldinho in drugi.

Kaj pravijo o vplivu futsala na svoje kariere si lahko preberete na tej povezavi>