Tudi povratna tekma s sosedi iz Izole je prinesla neodločen rezultat

Včeraj zvečer sta se ekipi srečali še v Izoli in tekma ni prinesla nobenega odgovora na vprašanje v kakšni formi so igralci teden dni pred nadaljevanjem prvenstva. Tako kot na Škofijah smo gledali goleado, kjer so igralci tekmovali le v temu kako doseči zadetek več od nasprotnika. Faza obrambe je bila totalno zapostavljena, kar ni nujno dober znak pred novimi nastopi v 1. SFL.
Izolani so povedli že iz prvega resnega napada in nato prednost še podvojili. Nato so tudi Bronxi poiskusili z nekoliko bolj angažirano igro a kljub priložnostim niso uspeli premagati domačega vratarja. Luknjičasto gostujočo obrambo so domači večkrat izigrali in večali svojo prednost. Šele proti koncu polčasa so tudi Bronxi uspeli zadeti v polono. Vseeno igra, ki so jo tokrat prezentirali v prvem polčasu ne obeta mnogo veselja v prvenstvenih bojih.
V drugem delu je že kazalo, da se bodo Škofijoti zbrali in zaigrali bolje a so kmalu nadaljevali po starem in za vsako napako bili kaznovani z zadetkom. Visoko vodstvo je očitno nekoliko uspavalo domače igralce, kar so gostje začeli izkoriščati in nižati razliko v zadetkih. Na koncu jim je domačine celo uspelo ujeti, vendar je to slaba tolažba ob igri, ki je bila prikazana na igrišču. V prvenstvenih tekmah ponavadi redko vidimo toliko zadetkov zato se bodo morali Bronxi hitro zbuditi iz zimskega spanja in začeti igrati drugače kot je to bil primer na prijateljskih tekmah. Tudi tek in igra v obrambi je namreč sestavni del futsala in brez tega bo zelo težko priti do dobrih rezultatov.