Tudi pri mladincih zmaga Siliku

Prva tekma finala v kategoriji U19 odigrana na Škofijah je pred povratnim srečanjem na Vrhniki prinesla prednost ekipi Silika. Na srečanju, ki ga je zaznamovala izjemna vročina in sopara, ki je dvorano Burja spremenila v pravi kotel, kjer je bilo tekmo naporno že gledati kaj pa šele igrati, so se gostje bolje znašli in si priigrali visoko prednost.

Kako bo potekalo srečanje se je nakazalo že v uvodnih 4 minutah katere lahko označimo tudi za odločilne. Gostje so iz dveh situacij, ki niso kazale, da bi lahko bile nevarne za domači gol povedli z 0-2. Najprej je strel Janeža našel pot med nogama Stanišiča, žoge se je dotaknil tudi vratar Baruca vendar je slednja vseeno prišla do Franka, ki je povedel goste v vodstvo. Že v naslednji minuti novi šok za domače. Odbita žoga po obrambi domačega vratarja je zadela v glavo nič hudo slutečega soigralca Žiga Mraka in končala v domačem golu. Začeti finale na tak način zagotovo ni želja nobene sodelujoče ekipe, kar je zagotovo zelo negativno vplivalo na domače igralce.  Slednji so se sicer trudili vendar zadetka niso dosegli. Zato pa so se znova veselili Vrhničani. Podajo iz avta je v zadetek spremenil Ciuha, ki je za korak prehitel Stanišiča in uspešno zaključil.

Sledilo je obdobje igre, ko so domači strnili svoje vrste in vedno bolj ogrožali sicer zelo zanesljivega gostujočega vratarja Plestenjaka. Posledica tega je bil tudi penal nad Staničem v 13 minuti, katerega je isti igralec uspešno realiziral in nakazal, da bi se Bronxi lahko vrnili v igro. Žal je upe po preobratu kmalu pokopal Janež, ki je v dobri minuti igre zadel kar dva krat. Najprej po samostojnem prodoru z natančnim strelom ob vratnici, nato pa še po protinapadu. Zadnjih 5 minut igre so zaznamovali  neuspešni poiskusi domačih, da bi le dosegli še kak zadetek in dve 10 metrovki za goste. Obe je Baruca odbranil.

Tudi v drugem polčasu so gostje prvi zadetek dosegli v 3 minuti. Dosegel ga je sicer Kavčič vendar po tem, ko se je Suban čudežno prebil po desni strani igrišča mimo vseh igralcev v rumenem in lepo podal soigralcu pred praznim golom. Po visokem gostujočem vodstvu je očitno popustila tudi napetost v domačih vrstah. V obdobju od 23 do 35 minute smo namreč zabeležili zadetek Žiga Mraka za izzid 2-6 in kar 4 priložnosti, ki bi, če bi bile realizirane lahko bistveno vplivale na končni rezultat tekme. Žal niti ena izmed zrelih priložnosti domačih ni končala v mreži vratarja Plestenjaka. Strela Staniča in Kuzmanoviča je obranil, en strel Staniča je švignil mimo vrat, v zadnjem primeru pa je znova Stanič po strelu z glavo zadel kar obe vratnici vendar žoga ni hotela čez golovo črto. Gostje niso imeli takšnih težav z realizacijo zato so v 36 minuti izkoristili protinapad. Za 2-7 je zadel Tobija Kavčič. Do konca tekme smo videli še tri strele z desetih metrov za goste, ki tokrat v tem elementu igre niso bili uspešni ter še drugi penal za domače. V kazenskem prostoru je bil zrušen Ličen. Strel je izvedel Kuzmanovič, vendar je bil tokrat Plestenjak uspešen in ga obranil.

Statistika tekme

Ekipa Silika si je tako priborila visoko prednost pred povratno tekmo v domači dvorani. Čeprav so naši fantje pustili srce na igrišču jih tokrat boginja Fortuna ni nagradila za njihovo srčnost. V najpomembnejših trenutkih se jim je vedno nekaj obrnilo narobe. Ne glede na vse je za njimi ena izjemna sezona, ki se bo čez teden dni zaključila s tekmo na Vrhniki. Ne glede na to ali bodo Bronxi srebrni ali zlati bo to velikanski uspeh te ekipe na katerega smo lahko vsi ponosni.