Tudi proti aktualnemu državnemu prvaku Puntarju so Bronxi zapravili preveč zrelih priložnosti

Škofije, Športna dvorana Burja – Na Škofijah smo v petek zvečer videli pravi primorski derbi. Dva razpoložena nasprotnika sta se udarila z vso močjo tako, da v sami igri ni bilo opaziti razlike, ki je sicer razvidna iz lestvice 1. SFL. Domačini so dokazali, da dobra igra v prejšnjem krogu proti do takrat vodilnem Dobovcu ni bila naključje. Nedvomno je njihova forma v vzponu, kar pa vseeno tokrat ni bilo dovolj, da bi spravili na kolena vedno neugodnega nasprotnika iz Tolmina. Puntarji so namreč vedeli rutinirano izkoristiti napake domačih igralcev.

Začetek tekme ni prinesel pričakovanega otipavanja, ampak odprto igro s priložnostmi na obeh straneh. Že na začetku sta tako reprezentant Mohorič kot mladi Tedeško igralcem dala vedeti, da se bodo morali zelo potruditi, v kolikor ju bodo želeli premagati. Prvo pravo priložnost za zadetek so imeli domači. Mihelič se je znašel sam pred Mohoričem in ga tudi premagal, a se vseeno ni veselil zadetka, saj se je žoga od vratnice odbila v polje. V šesti minuti je Ramič vrnil žogo domačemu vratarju preden je ta prešla sredino igrišča in tako podaril gostom indirektni udarec s črte šestmeterskega prostora. Gostje so to darilo izkoristili in povedli preko Rosiča.

Že v naslednjem napadu se je Ramič odkupil za prejšnjo napako. Potem, ko je bil hitrejši od vseh gostujočih igralcev, je lepo zavrnil žogo do Brusa, ki je rezultat izenačil. Nato je sledil pritisk Puntarjev, ki so si ustvarili nekaj lepih priložnosti, vendar se razpoloženi Tedeško ni pustil premagati. Tako je bilo vse do 16. minute igre, ko je Čujec preigral domačo obrambo in neobranjljivo zadel. Do konca polčasa so se gostje osredotočili na branjenje rezultata in pridobivanje akumuliranih prekrškov. Neprepričljiva sodnika sta dvigala pritisk domačim igralcem, saj sta samo nad Brkičem napiskala tri prekrške, ki so močno dišali po simulaciji. Kljub vsemu se rezultat ni več spremenil.

Tudi v drugem delu igre so gledalci uživali v odprti igri obeh moštev. Gostje so sicer imeli žogo v svoji posesti več časa, vendar so tudi domači odgovarjali s pogumno igro. Puntarji so si priložnosti ustvarjali iz uigranih akcij, Bronxi pa iz nevarnih protinapadov. Vedno več pozornosti je bilo namenjene tudi sodnikoma, ki sta počasi izpuščala vajeti tekme iz svojih rok. Nerazumljiv kriterij sojenja je po nepotrebnem dvigal pritisk med igralci na igrišču in predvsem med gledalci na tribuni. Tako kot v prvem polčasu sta domačim na hitro napiskala pet prekrškov, kar je zelo vplivalo na njihovo agresivnost v nadaljevanju srečanja. Kljub priložnostim na obeh straneh se rezultat ni spreminjal. Domači so svoje napade slabo zaključevali, gostom pa je veselje vedno znova kvaril razpoloženi Tedeško.

Vprašanje zmagovalca je bilo odločeno v zadnjih minutah. Najprej so domači zapravili protinapad, nato so se najbrž upravičeno znova jezili na sodnika, ki je prekršek Mohoriča nad Čauševičem v šestmeterskem prostoru izvlekel izven njega. Bomba Brusa je švignila mimo prečnika, protinapad Puntarjev pa se je končal s šestim domačim prekrškom. Čujec je z drugim zadetkom odločil tekmo. Do konca srečanja so domači poiskusili še z vratarjem v polju, vendar so se gostje uspešno obranili.

Primorski derbi je več kot zadovoljil prisotne obiskovalce in gostujočo ekipo, ki je zasluženo odnesla najbrž načrtovane točke. Domači seveda ne morejo biti zadovoljni, kajti dobra igra je slaba tolažba, v kolikor točke odhajajo drugam.