Tudi sreča nam je obrnila hrbet

Tokratni vikend priložnosti se ni iztekel po naših željah. Kot vse kaže ne bomo imeli finalista v nobeni kategoriji. Skupni imenovalec v vseh kategorijah, ki so nastopile pa je neizkušenost. Prav povsod se je lahko opazilo, da naši fantje nimajo izkušenj z igranjem tako pomembnih tekem, kar so nasprotniki s pridom izkoristili.

Najprej so svoj prvi polfinale odigrali najmlajši. V soboto so se v domači dvorani pomerili s Ptujčani. Že po konstituciji igralcev je bilo vidno, da so gostje večinoma starejši in predvsem fizično močnejši. Kljub temu je bila tekma zanimiva in se je kar dva krat lomila. Gostje so hitro povedli vendar so tudi domači odgovorili z izenačenjem. Sledila je serija gostov do rezultata 6 proti 1. Domači se niso predali in s tremi zadetki prišli na štiri. Žal je zmanjkalo moči in časa, da bi uprizorili še en preobrat. Visoko vodstvo gostov v prvem polčasu se je pokazalo za odločilno. Sledi povratna tekma v Ptuju. Realno je težko pričakovati, da bi naši v gosteh nadoknadili štiri zadetke prednosti. Ali pač. Mogoče pa bodo sedaj, ko lahko zaigrajo sproščeno še namučili domačine?

Veliko upov smo stavili na naše mladince. Le ti so se v Ormož odpravili s prednostjo dveh zadetkov. Žal se jim je ves sistem porušil že v uvodnih minutah. Zadetek domačih v prvi minuti, kateremu so kmalu sledili še trije jim je spodrezal krila. Šele ob visokem domačem vodstvu so se naši igralci zbrali vendar to ni bilo dovolj za kakršen koli preobrat, zato so morali ekipi Tomaža športno čestitati za uvrstitev v finale.

Ravno nasprotno dogajanje pa smo spremljali na zadnji nedeljski tekmi, ko sta se na Škofijah pomerili selekciji U15 Bronxa in Litije. Po visokem porazu v Litiji je bilo jasno kdo bo napredoval v polfinale. Sledil je še šok v obliki petih zadetkov Litijanov v domači mreži. Nato pa redko videni preobrat. V zadnjih treh minutah prvega polčasa so Bronxi zadeli kar štiri krat. Takoj na začetku drugega še izenačili. Sledil je nov zadetek Litije in zdelo se je, da bodo gostje delo rutinirano zaključili. Nakar je sledila nova domača ofenziva, ki se je obrestovala s še tremi zadetki in zasluženo zmago.

Ravno ta zadnja tekma je dokaz, da bi naši igralci na vseh treh dvobojih lahko dosegli tudi kaj več, če jih v odločilnih trenutkih ne bi zdelala trema povezana s pomanjkanjem izkušenj v takih situacijah. Glede na njihovo mladost pa smo lahko optimisti z v bodoče. Nedvomno bodo še kdaj prišli do take situacije in mogoče jim bodo letošnje izkušnje pomagale do uspeha.