Tudi U15 v četrtfinale

Uspehom v mlajših kategorijah kar ni konca. Po najmlajših U13 in najstarejših mladincih U21 si je napredovanje v četrtfinale državnega prvenstva zagotovila še selekcija U15. Tako kot njihovi predhodniki si je tudi ta ekipa že dva kroga pred koncem rednega dela zagotovila drugo mesto in se bo za polfinale pomerila s tretjeuvrščeno ekipo vzhoda.

Da bi bil ta uspeh potrjen so morali naši igralci v nedeljo na Škofijah premagati Kix iz Ajdovščine. Ravno Ajdovci bi lahko teoretično še ogrozili drugo mesto Bronxov tako, da je šlo za neke vrste derbi.

V domači ekipi so se na tekmo pripravljali kar nekoliko v strahu. Počitnice in bolezen so namreč dodobra zdesetkale našo ekipo. Na pomoč so priskočili fantje iz selekcije U13 in se tudi zelo izkazali.

Takoj, ko se je tekma pričela je bilo jasno, da mladi Bronxi ne bodo dovolili, da bi točke odšle iz Škofij. V 5 in 6 minuti sta zadela Lehpamer in Sajevic. Do konca polčasa se sicer izid ni več spremenil a le po zaslugi Škofijotov, ki so zapravili neštete zrele priložnosti.

Ko se je v drugem polčasu fantom odprlo so Ajdovsko mrežo napolnili do vraha. Poleg sedmih zadetkov, ki so jih dosegli: Žabič, Cupin, Malič, Anžič 2x in Lehpamer 2x, so vsaj še toliko priložnosti zgrešili. Tistih nekaj priložnosti, ki so se ponudile Kixom pa je suvereno odbranil novinec v vratih Rabak Matej.

Uspeh te selekcije ima še posebno težo, saj je bil dosežen z na mnogo tekmah precej okrnjeno ekipo. Kljub temu so fantje pokazali, da tudi na njih velja računati. Čestitamo jim ob tem velikem uspehu in želimo, da niz pozitvnih rezultatov nadaljujejo tudi v četrtfinalu. Vsekakor gredo zasluge za ta dosežek tudi njihovim mentorjem, ki so: Steffe Arturo, Cah Rendy in Saksida Jan.