Tudi v osmo brez zmage

Končal se je tako imenovani jesenski del državnega prvenstva kakršnega v taboru rumeno modrih ne pomnimo. Še najboljši kronisti futsal dogajanja se bodo težko spomnili kdaj so Bronxi odigrali pol prvenstva ne, da bi zabeležili eno samo zmago. Trije remiji so namreč ves iskupiček, ki so ga v osmih odigranih tekmah iztržili Škofijoti, ki začasno gostujejo areni Bonifika. Tako kot se je začelo v Dobrepolju se je sinoči zaključilo tudi v Kopru. Mlinše so vzele ponujeno in se domov vrnile s tremi točkami.

Tekmo nizkega kakovostnega nivoja so odločili trije goli v prvem polčasu. Niti eden sicer ni bil plod kakršne koli uigrane akcije gostov pa vendar so tri žoge končale za hrbtom Mordeja. V četrti minuti je za Mlinše zadel Mezek, ki je le z glavo oplazil dolgo žogo svojega vratarja. V 11 in 14 minuti pa sta v polno ciljala še Klopčič in Lipovšek s streloma skoraj iz polovice igrišča. Edino priložnost za domače je zapravil Ećimović.

Polovico drugega polčasa so Bronxi odigrali v normalni formaciji in v tem obdobju beležimo vratnico Stanišiča, drugo polovico pa z vratarjem v polju, ko so nekako uspeli približati vendar ne tudi preobrniti poteka tekme. V 33 minuti je tako po podaji Zajca med nogama gostujočega vratarja zadel Stanič. Isti igralec je zadel še v 37 minuti, ko je v prazna vrata  preusmeril podajo Bojkića. Bronxom se je ponudila tudi priložnost za izenačenje. Po strelu Zajca je Mandir imel žogo odločitve vendar jo je poslal pod strop arene Bonifika. Prav v zadnjih trenutkih srečanja pa je podajo Zajca prestregel Kvartič in po nekaj poiskusih, ki so jih imeli gostje, le zadel domači gol iz svoje polovice igrišča.

Na strani Mlinš veselje, pri Bronxih pa novo razočaranje. Časa za žalovanje pa ni dosti. Že čez sedem dni prihaja Dobrepolje in nov trenutek resnice za tabor rumeno modrih.