Tudi z Dobrepoljem neodločeno

Bronxi so z neodločenim izzidom na tekmi z Dobrepoljem na svoj konto vpisali še četrto točko, kar pa obenem pomeni, da še vedno čakamo prvo prvenstveno zmago v sezoni 2021/2022. Zagotovo je to bila tekma, ko so bili Bronxi najbližje celotnemu izkupičku, saj so imeli tako premoč na igrišču, kot tudi številne priložnosti, da bi več kot dva krat zadeli mrežo vratarja Đorđevića. Mladi gostujoči vratar se je kar nekaj krat izkazal z izjemnimi obrambami, v nekaj primerih so rumeni zgrešili iz pozicij, ko se to zdi skoraj nemogoče, kar 5 x pa je goste rešil tudi okvir vrat.

Uvodni del tekme je prinesel dve lepi priložnosti za Bronxe in vratnico Dobrepolja. V 10 minuti so gostje nepravilno ovirali Marina Mandira. Slednji je sam tudi izvedel prosti strel s kakih 12 metrov in žogo z levico zabil v levi zgornji kot nemočnega Đorđevića. Sledila je še priložnost za povišanje rezultata, ki jo je zapravil Stanič, nato pa izenačenje gostov. Le trenutek so Bronxi zaspali v obrambi, kar je bilo dovolj, da je Gale spravil žogo za hrbet Mordeja. Domači vratar je že pred tem z nekaj tveganimi izletavanji moral reševati določene situacije, ko so domači igralci “pozabili” na nasprotnike za svojim hrbtom. Do polčasa je imel Stanič še eno priložnost vendar je njegov strel Đorđević odbranil.

Drugi polčas se je pričel z veliko priložnostjo za Cupina. Bojkić mu je lepo podal v kazenski prostor, kjer se je mladi reprezentant slabo znašel in namesto praznega gola zadel prečko. Kazen je sledila že v 25 minuti. Globinsko podajo gostov je Memič preusmeril v lastna vrata. K sreči je kapetan domačih Zajc že dve minuti kasneje izzid znova izenačil. Še v isti minuti so imeli lepo priložnost, ki je ostala neizkoriščena gostje, nato pa je sledila revija zgrešenih priložnosti in vratnic domače ekipe. Bojkič, Stanič in Zajc so zatresli okvir gostujočih vrat. Tik pred koncem so domači še izpolnili bonus petih prekrškov. V zadnjih sekundah pa je Zajc zadel še drugič v okvir vrat. Vse to je zadostovalo za nov neodločen rezultat katerega so se zagotovo mnogo bolj razveselili gostje.

Sledi gostovanje v Kobaridu in primorski derbi z Oplastom s tem pa tudi novo upanje, da se letošnja serija brez zmage končno prekine.