U15. Suvereno v polfinale

Povratna tekma 1/4 finala državnega prvenstva je bila le formalnost. Bronxi so še enkrat visoko premagali Tomaž iz Ljutomera in se uvrstili med 4 najboljše ekipe v Sloveniji v svoji starostni kategoriji.

Že pred tekmo na Škofijah je bilo jasno kdo se bo iz para Bronx – Tomaž uvrstil v polfinale. Zmaga Bronxov v gosteh je bila previsoka, naša ekipa pa preveč suverena na igrišču, da bi lahko igralci Tomaža sploh upali na kakšno presenečenje na Škofijah. Bronxi so z lahkoto opravili s tekmecem tudi na povratnem srečanju. Priložnost za igro je dobilo vseh 14 igralcev, ki so bili vpisani v zapisnik, saj domača ekipa ni želela dosegati rekordov in se izživljati nad nemočnimi gosti.

Prvi del načrta je uspešno realiziran. Toda to ni in ne sme biti konec. V vsakem primeru nas čakajo še štiri tekme. Tekmec v polfinalu je presenetljiv, saj je le malokdo računal na to, da bi Litija lahko izločila Meteorplast. Zdaj se je to presenečenje zgodilo, kar mora biti opozorilo tudi za naše igralce. Nikogar ne smemo podcenjevati toda, če bodo fantje z glavami na mestu in če se bo vsak od njih potrudil, da se bo lahko udeleževal tekem, potem bi realno v finale morali napredovati Bronxi.

Drugi polfinalni par je ŠD Extrem – Ptuj. Prve tekme so 11 povratne pa 18 marca 2018.