Usodna 13 minuta, Fideršek in Lennon

Tokratno gostovanje v Litiji Bronxom ni prineslo veselja. Čeprav se je naša mlada ekipa večji del tekme dobro držala, je individualna kakovost vrhunskih igralcev Litije prevladala nad našo borbenostjo. Da bo Litija izgledala mnogo drugače kot na zadnjih srečanjih je bilo jasno že na ogrevanju. Po dolgem času (in to ni bilo prvič, da se je zgodilo ravno proti nam) se je na igrišče vrnil domači kapetan Vrhovec. Kot kaže je njegova prisotnost v moštvu za Litijane zelo pomembna, saj z njim ekipa deluje popolnoma drugače.

Domača ekipa je pričakovano imela pobudo na tekmi vendar bi pri začetnem rezultatu 0:0 lahko povedli tudi Bronxi. Ravno v trenutku, ko je bila na igrišču naša četverka sestavljena le iz igralcev selekcije U19, se je Stanič znašel sam pred domačim vratarjem. Priložnost je še njega nekoliko presenetila tako, da so domači igralci uspeli preprečiti strel na gol. Vse do nesrečne 13 minute je srečanje potekalo brez večjih težav za rumeno modre. Takrat pa je sledil značilni prodor Mateja Fiderška, katerega je zaključil s strelom proti vratom Mordeja. Na poti do gola je žoga še oplazila Đuriča ter toliko spremenila smer tako, da je bil naš vratar nemočen. Še v isti minuti je Fideršek zadel še enkrat. Tudi tokrat se je odlično znašel v kazenskem prostoru potem, ko so naši igralci žogo že skoraj odvzeli. Do konca polčasa bi se naši fantje vrnili v igro vendar je strel Đuriča namesto mreže zadel prečko.

Tudi v drugem polčasu so Bronxi skoraj polovico igralnega časa držali aktiven rezultat, nakar je na sceno stopil brazilec John Lennon in z dvema zadetkoma odločil srečanje. Tako so za Bronxe zadnje minute odigrali tudi vsi ostali igralci, ki pred tem niso dobili priložnosti, saj ni bilo smiselno iskati poškodbe in kartone med že tako zdesetkano ekipo pred pomembnimi tekmami, ki sledijo. V peto je s svojim tretjim golom zadel Fideršek.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.