Usodna 28 minuta v Tolminu

Izredno zanimivo in dinamično srečanje v Tolminu je žal zasenčila huda poškodba kapetana Bronxov Aleša Šmona.

Po izenačenem prvem polčasu v katerem bi lahko vodila tako ena kot druga ekipa je sledil enako zanimiv drugi del. Vse je potekalo normalno do usodne 28 minute, ko so se pripetili dogodki, ki so na koncu srečanje odločili v korist domačih.

Najprej so domači povedli, nato je sledil prekršek Šmona za katerega naj bi prejel rumeni karton, kar je pomenilo tudi izključitev, saj je en karton že imel. Žal je sledila drama kakršno redko videvamo na naših športnih igriščih. Pri dvoboju z nasprotnim igralcem je namreč Aleš tako nesrečno padel, da je obležal negiben na parketu. Ker je bilo vidno, da je poškodba nastala na vratnem delu hrbtenice, je bila potrebna intervencija vsega zdravstvenega osebja vključno z reševalno ekipo, katera je nesrečnega kapetana Bronxov odpeljala v Ljubljanski klinični center.

Prve današnje informacije pravijo, da je njegovo stanje stabilno in vsi skupaj upamo, da le ni prišlo do kake resnejše poškodbe in, da bo Aleš kar najhitreje okreval.

Po dolgi prekinitvi se je sicer tekma nadaljevala vendar igralci kluba iz slovenske obale z glavami niso bili več na igrišču. Seveda jim za to ne gre zameriti, saj po takšnem šoku res ni enastovnao preusmeriti misli na tekmo. Poleg tega so tekmo nadaljevali z igralcem manj, kar je Puntarjem še dodatno pomagalo, da so še v isti minuti zadeli še tretjič in tako dokončno strli odpor Bronxov. Do konca so domači rezultat le še povišali, saj se gostom tudi poiskus z igralcem v vratih ni posrečil.